Sorin Cîmpeanu: 77% dintre elevi s-au înscris la ora de Religie

Ministrul Educației și Cercetării Științifice, Sorin Mihai Cîmpeanu, a declarat joi, la Târgu Mureș, că la nivelul orei 12,00 existau 1.809.000 de cereri de înscriere pentru ora de religie în școli, ceea ce reprezenta 77% la nivel național din baza de raportare, precizează Agerpres.

"Sunt 1.809.000 de cereri la nivelul orei 12,00, ceea ce înseamnă 77% baza de raportare. Așteptăm finalul raportării, în data de 6 martie, după care vom vedea câte clase sunt constituite pe baza acestui număr de elevi și dacă într-adevăr sunt și situații în care sunt colegii de religie care rămân fără normă. În acest context, la nivel național aceste îngrijorări par să fie mult diminuate pentru că procentul îl consider foarte mare, variind, ce-i drept, în funcție de județ, între 54-55% și 95%, media națională este 77%", a declarat ministrul Educației.

Cîmpeanu a precizat că în județele în care există un procent de înscriere de 54-55% la aceste ore trebuie să se vadă care a fost numărul inițial al elevilor înscriși la începutul anului școlar, pentru a se vedea dacă există diferențe semnificative între ceea ce s-a solicitat acum și ceea ce a fost înainte.

Citește și: Dragoș Pătraru, discuție cu fiul său pe pe tema orei de RELIGIE

"Poate în acele județe au fost foarte multe cereri de neparticipare și atunci nu sunt induse diferențe majore. În sistem dacă însă s-a plecat la începutul anului cu un procent de 90% și acum avem 55%, sigur că în acele județe ar putea să fie astfel de probleme", a mai spus ministrul Educației și Cercetării Științifice.

El declara săptămâna trecută că o parte dintre cei aproximativ 4.200 de profesori de religie titulari ar putea declanșa procese în cazul în care ar rămâne fără norme didactice.

"Tot ce a putut face Ministerul Educației a fost să interogheze sistemul, solicitându-le colegilor să anunțe părinții că pot depune cereri pentru participarea copiilor lor la orele de religie până pe 6 martie", spunea Cîmpeanu.

El a ținut să precizeze că decizia Curții Constituționale privind desfășurarea orelor de religie este obligatorie, iar ministerul trebuie să găsească soluții în acest sens.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel