Sony World Photography Awards, 2015: Cosmin Bumbuț, "Fotograful Anului" la secțiunea Arhitectură

Un fotograf român a fost desemnat "Fotograful Anului" la secțiunea Arhitectură la cea mai mare competiție de fotografie din lume, Sony World Photography Awards 2015.

Cosmin Bumbuț, fotograf profesionist din București, a câștigat premiul I la secțiunea "Arhitectură" a ediției din acest a concursului Sony World Photography Awards.

Lucrarea artistului român prezintă o serie de imagini copleșitoare realizate în celulele a 35 de închisori din România.

Cosmin Bumbuț a fost selectat dintr-un grup de peste 87.000 de participanți pentru a participa la categoria "Professional", sectiunea Arhitectură.

Licitație: "Țărăncuță cu fuior" de Nicolae Grigorescu, vândut pentru 85.000 de euro

"Premiul de la Sony World Photography este cel mai important pe care l-am câștigat până acum. Mă bucur că fotografiile din proiectul Camera intimă au fost apreciate internațional, mai ales că, din 2008, de când am început această serie, m-am întrebat cum va fi primită și înțeleasă. Camera intimă este un spațiu destinat dragostei și tandreței, dar care anulează, în același timp, ideea de intimidate," a spus Cosmin Bumbuț, citează hotnews.ro.

Împreună cu premiul, Cosmin va primi premiul și un echipament foto Sony de ultimă generație în cadrul galei de deschidere a expoziției Sony World Photography Awards 2015, din cadrul Somerset House, Londra, unde vor fi prezentate lucrările premiate.

Într-un interviu acordat pentru foto-maganzin.ro în urmă cu mulți ani, Cosmin Bumbuț explica într-un mod superb cum își alege subiectele și cum reușește să le redea într-o formă nouă: "Cred că ăsta e farmecul unei fotografii bune: să arăți un lucru obișnuit într-o manieră personală. Toată lumea a văzut câini și pisici, bătrini, țigani, copii jegoși, apusuri și răsărituri...eu mă abțin să declanșez la "prima vedere" și întotdeauna mă gândesc cum aș putea să-mi fac subiectul să arate mai bine, mai inedit", relata Cosmin Bumbuț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel