Sonia Simionov, un nou început după știri. Culisele unei emisiuni de suflet - exclusiv

"Îmi pare rău", "Îmi este dor de tine", "Iartă-mă" sunt cuvinte care uneori pot să doară și nu le spunem de teamă că este mult prea târziu. Uneori avem nevoie de cineva care să ne dea curaj să ne deschidem sufletul în fața unui om drag pe care - dintr-un motiv sau altul - l-am îndepărtat.

Despre acestea și multe alte întâmplări reale legate de suflet este vorba în "Am ceva să-ți spun". Amfitrioana emisiunii care va avea premiera joi, 1 octombrie, de la ora 20:00 este jurnalista Sonia Simionov.

(w670)

După ce timp de peste patru ani a acoperit cele mai importante evenimente interne şi internaţionale în cadrul Observatorului şi al jurnalelor de ştiri Antena 3, Sonia Simionov va prezenta o emisiune pentru suflet. "Am ceva să-ţi spun" aduce în faţă telespectatorilor poveşti de viaţă extraordinare şi oameni speciali pe care nu îl întâlnim de obicei la televizor.

(w670)

Jurnalistă cu experienţă, Sonia Simionov a trăit şi a relatat poveşti care au impresionat o lume întreagă: accidentul din Muntenegru, povestea lui Max – câinele-erou al Armatei Române sau reportaje impresionante despre satele îngropate în nămeţi. Acum, drumul ei continuă în sfera emoțiilor, rolul ei fiind să construiască punți între oameni.

(w670)

Sonia Simionov a vorbit în exclusivitate pentru DC News despre noul său proiect care debutează joi, 1 octombrie.

DC News: Cum a fost trecerea de la munca pe teren la emisiunea "Am ceva să-ți spun"?


Sonia Simionov: Pentru mine este un mare pas înainte. Din momentul în care am intrat în televiziune mi-am dorit să prezint o emisiune. Este clar că diferenţa dintre reporter şi prezentator este destul de mare. Cu atât mai mult pentru mine. În contextul în care eu am fost reporter, timp de 4 ani şi jumătate, la Secţia Eveniment a Redacţiei de Ştiri Antena 1 şi Antena 3. Am stat în ploaie, în zăpadă, în vânt. Am transmis din locuri unde s-au întâmplat tragedii, din mijlocul protestelor cu mii de oameni în jurul meu sau din locuri periculoase. Am făcut anchete cu consecinţe grave şi, normal, rezultatele muncii mele nu atrăgeau simpatii din partea celor vizaţi.

Mi-a plăcut să fiu reporter şi m-am dedicat meseriei de jurnalist în totalitate. Acum, din tricou şi adidaşi, din teren, am intrat într-un proiect în care sunt îmbrăcată în rochie şi merg pe tocuri. Am ajuns într-un platou mare, luminos, cu 300 de oameni în public... Sunt şi asemănări, totuşi. Reporteria ţine de obiectivitate, de corectitudine, bună informare. Aceleaşi elemente sunt esenţiale şi în emisiunea "Am ceva să-ţi spun".

[citeste si]


DC News: Povestește-ne un lucru inedit din pregătirea emisiunii, din ceea ce s-a întâmplat în culise și nu vom vedea pe ecran.

Sonia Simionov: Sincer, nu prea am timp să văd ce se întâmplă în culise, în timpul emisiunii sau între poveşti. Pot să vă zic, însă, ce înseamnă "culise" pentru mine. Eu, în calitate de prezentator, mă întâlnesc înainte de a intra în platou cu cei care ne cer ajutorul. Nu şi cu cei chemaţi fără să ştie cine are să le spună ceva. Pe cei din urmă îi cunosc în timpul emisiunii. În momentul în care fac interviurile pentru a afla motivul pentru care vrea cineva să vină în emisiune sunt clipe când poveştile pe care le aud îmi dau de gândit. Îmi dau, uneori, seama că viaţă merită preţuită aşa cum este sau mă uimeşte, alteori, dorinţa unor oameni de a merge mai departe după ce au fost în locuri similare, poate, cu Iadul. Sunt momente în care văd oameni care suferă din orgolii mărunte şi, chiar dacă nu ştiu până ce ajung în platou dacă voi putea să îi ajut să-şi rezolve problemele, mă simt foarte bine atunci când se dă plicul la o parte. Ca să înţelegeţi ce înseamnă "să se dea plicul la o parte" trebuie să vă uitaţi la emisiune.

(w670)


DC News: În cazul tău a fost vreun moment în care ai avut ceva de spus cuiva și ți-a fost greu? Mă gândesc că experiența ta îi va ajuta pe oameni să scape de prejudecăți și să vadă forța unui "Îmi pare rău".

Sonia Simionov: Cred că nimeni nu este perfect. Toţi, într-o oarecare măsură, am greşit cuiva măcar o dată. Toţi am fost ajutaţi măcar o dată de cineva drag când aveam mare nevoie şi poate că nu am mulţumit aşa cum merită. Cred, în acelaşi timp, că niciodată nu e prea târziu. Măcar pentru a încerca. "Am ceva să-ţi spun" este o emisiune care oferă şanse. O emisiune în care nimeni nu judecă pe nimeni. Un loc unde toate părţile au dreptul să vorbească liber. Cu siguranţă mulţi dintre cei de acasă fie se vor regăsi în poveştile din platoul nostru fie vor învaţă ceva din ele.

Cum vă puteți spune povestea la Antena 1

"Am ceva să-ţi spun" este şansa pe care Antena 1 o oferă celor care doresc să încheie un conflict cu cineva apropiat lor, celor care sunt dispuşi să-şi recunoască greşelile ce le tulbură liniştea, celor care doresc să-şi arate recunoştinţa sau celor care ar face orice pentru a recuceri persoana iubita.

Castingul este în plină desfăşurare, iar poveştile românilor sunt aşteptate pe adresa [email protected] sau la numărul de telefon 0756.144.143. Mai multe informații și pe pagina de Facebook a emisiunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel