Urmărește emisiunea live


Sondajul BBC, privind migrația românilor în Anglia, motiv de scandal

Sondajul BBC, conform căruia doar 1% dintre români și-ar dori să plece în Marea Britanie, a stârnit un scandal în Anglia.

[caption id="attachment_308808" align="aligncenter" width="640"] sursă foto: The Spectator[/caption]

Televiziunea BBC este acuzată de părtinire politică și de faptul că nu a interpretat corect propriul sondaj de opinie. Sondajul arată că doar 1% dintre români și 4% dintre bulgari ar intenționa să plece în Anglia.

Sondajul comandat de către BBC în fiecare dintre cele două ţări, asupra unui număr de peste 1.000 de persoane, sugerează că cei mai mulţi dintre cei intervievaţi ar veni numai în baza unei oferte din partea unei firme.

Dintre persoanele chestionate, mai multe au intenţionat să caute un loc de muncă în UE, inclusiv în Marea Britanie, în 2013, decât în 2014. Un număr semnificativ a declarat că ar dori să muncească în Marea Britanie, dar cei care îşi fac planuri concrete în acest sens sunt mult mai puţini.

BBC nu a transformat procentele

Daily Mail și The Telegraph scriu că dacă BBC ar fi transformat procentele atunci s-ar vedea că defapt numărul celor care vor să muncească în Marea Britanie este mare.

”În România aproximativ 15.3 milioane de oameni sunt la vârsta la care se poate munci. 1% ar însemna 153.000 de români. În Bulgaria sunt aproximativ 4.7 milioane de oameni care pot munci, ceea ce înseamnă că, potrivit cifrelor BBC, 196.000 de bulgari ar putea veni să muncească în Marea Britanie”, scrie The Telegraph.

”Sondajul BBC este îngrijorător, dar televiziunea a încercat să-l minimalizeze. Procentele par mici, dar dacă le transformi observi că rezultatul e altul”, a declarat Andrew Green, președintele, MigrationWatch UK.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel