Sondaj:Nu m-am născut în locul potrivit. Câți români cred asta

Un refren celebru, ”Nu ne-am născut în locul potrivit”, a devenit întrebare de sondaj.

”Unii spun că nu s-au născut în locul potrivit cu referire al România. Dumneavoastră ce credeți, au sau nu dreptate?”-este una dintre întrebările cercetării sociologice realizate de IRES, în aprilie 2016, pe un eșantion reprezentativ pentru populația adultă a României. Rezultatele sondajului efectuat prin metoda CATI au fost publicate în revista Sinteza.

La această întrebare răspund afirmativ 20% dintre cei chestionați. Consideră că nu au dreptate cei care spun acest lucru 73 la sută dintre români. Nu știu sau nu răspund 7%.

Dacă cineva i-ar întreba direct ”V-ați săturat de România?”, 15 la sută dintre respondenți ar recunoaște că s-au săturat, iar 84% ar afirma că nu s-au săturat, se arată în studiul amintit. Aproape 90% dintre români se consideră patrioți, iar 60% cred că patriotismul este o valoare actuală.

Românii cred despre ei înșiși că sunt un popor ospitalier (89%), că ziua națională este importantă pentru ei (92%) și tradițiile românești ar trebui păstrate (98%). Produsele fabricate în România sunt preferate celor fabricate în alte țări de 93% dintre spondenți, iar 87% preferă să fie cetățeni români, în locul oricăreai alte țări. Lumea ar fi mult mai bună dacă străinii ar semăna cu românii cred 59% dintre cei chestionați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel