SONDAJ INSCOP: Victor Ponta are 10% peste Klaus Iohannis. Elena Udrea este pe locul 3 pentru alegerile prezidențiale 2014

Un sondaj INSCOP dat publicității miercuri relevă că 59% dintre români susțin că se vor prezenta la urne în primul tur al alegerilor prezidențiale 2014. Dintre aceștia, 40,6% au declarat că vor vota cu prezidențiabilul PSD, Victor Ponta, iar 30,1% vor opta pentru candidatul ACL, Klaus Iohannis.

Pe locul trei în sondajul pentru primul tur s-ar clasa Elena Udrea - cu 6,7%, urmată de Călin Popescu-Tăriceanu (6,2%), Teodor Meleșcanu (4,6%), Monica Macovei (4,6%), Kelemen Hunor (2,5%), Dan Diaconescu (2%), Corneliu Vadim Tudor (1,7%). Ceilalți candidați - Gheorghe Funar, Zsolt Szilagyi, William Brînză, Constantin Rotaru, Mirel Mircea Amariței - sunt cotați împreună cu 1% dintre voturi.

Ponta câștigă și turul 2

În turul doi, Victor Ponta ar câștiga alegerile prezidențiale - cu 53,5% din voturi, iar Klaus Iohannis ar obține 46,5%.

În ceea ce privește prezența la vot pe 2 noiembrie, 59% dintre repondenți spun că se vor prezenta în mod sigur la vot, comparativ cu 48,6% - în iulie și 55,7% - în septembrie. 14,1% declară că probabil vor veni la vot, în vreme ce 1,8% susțin că probabil nu vor veni la vot. 5,4% spun că sigur nu vor veni la vot, iar 17,4% afirmă că încă nu sunt hotărâți dacă vor vota, în timp ce 2,3% nu știu sau nu răspund.

Vezi și: Sondaj bombă pentru candidații la prezidențiale. Românii vor ...

În turul al doilea, 65,8% dintre votanții altor candidați decât finaliștii Victor Ponta și Klaus Iohannis declară că ar veni la vot. Pe de altă parte, 16% spun ferm că nu vor veni la vot în cazul în care candidatul preferat nu se califică în turul al doilea, iar 18,2% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

Sondajul INSCOP Research a fost realizat în perioada 2-8 octombriela, la comanda cotidianului Adevărul, pe un eșantion de 1.095 persoane. Cercetarea are o eroare maximă admisă a datelor de +/- 3%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel