Sondaj exploziv pentru clasa politică! Avertisment crunt din partea electoratului

Peste 90% dintre români susţin că nu ar mai vota pentru funcţia de primar o persoană care este cercetată sau judecată pentru fapte de corupţie, în timp ce 88,4% sunt de părere că personalităţile publice care sunt condamnate definitiv pentru corupţie nu ar mai trebui să ocupe niciodată o funcţie publică. Datele reies dintr-un sondaj realizat de INSCOP Research, la comanda cotidianului 'Adevărul', în perioada 23 octombrie - 1 noiembrie.

Astfel, 91,9% dintre cei chestionaţi nu ar mai vota pentru funcţia de primar al localităţii o persoană care este cercetată sau judecată pentru fapte de corupţie, 5,4% ar vota în continuare o persoană care este cercetată/judecată pentru fapte de corupţie, iar 2,7% au spus nu ştiu/nu răspund.

Potrivit sondajului, 88,4% dintre români susţin că personalităţile publice care sunt condamnate definitiv pentru corupţie nu ar mai trebui să ocupe niciodată o funcţie publică. Pe de altă parte, doar 8% dintre subiecţi apreciază că persoanele condamnate pentru fapte de corupţie ar trebui să ocupe funcţii publice după ce îşi execută pedeapsa.

Conform sondajului, acţiunile statului de combatere a corupţiei sunt importante şi foarte importante pentru români, majoritatea acestora considerând că persoanele publice condamnate pentru fapte de corupţie nu ar mai trebui să ocupe niciodată o funcţie publică.

[citeste si]

Potrivit marii majorităţi a populaţiei, acţiunile statului de combatere a corupţiei sunt foarte importante (50,1%) şi importante (36,7%). Doar 8,7% dintre români consideră fenomenul corupţiei puţin important, iar 1,7% îl apreciază ca deloc important. Nu ştiu sau nu răspund - 2,7% dintre subiecţi.

De asemenea, 46,7% dintre cei chestionaţi consideră că persoanele acuzate de fapte de corupţie sunt vinovate indiferent de decizia finală a judecătorilor, în timp ce 44,9% dintre români le acordă prezumţia de nevinovăţie până la decizia finală a judecătorilor.

56,6% dintre subiecţii chestionaţi sunt de părere că doar unii oameni politici din România sunt corupţi, în timp ce 41% opinează că toţi politicienii sunt corupţi. Doar 0,6% dintre români consideră că nu există oameni politici corupţi în România, iar 1,8% nu ştiu sau nu răspund.

Volumul eşantionului a fost de 1.098 persoane, având o eroare maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel