Sondaj CSOP, la cererea PDL: Democrat-liberalii iau faţa PNL la europarlamentare. Antonescu, sub Băsescu la încredere

PDL ar lua 19% la europarlamentare, în timp ce PNL ar obţine un scor de numai 18%, arată un sondaj realizat de CSOP la comanda formaţiunii conduse de Vasile Blaga şi citat de pesurse.ro. Aceeaşi cercetare sociologică spune că cetăţenii au mai multă încredere în preşedintele Traian Băsescu decât în liderul PNL Crin Antonescu.

Sondajul CSOP, institut folosit de PDL pentru a face evaluări, este primul de anul acesta care spune că formaţiunea din Modrogan ar lua mai mult decât liberalii la europarlamentare. Totodată, PSD este cotat pentru prima dată ca obşinând mai puţin de 40% la alegerile din primăvară.

Partidul Mişcarea Populară, oblăduit de Traian Băsescu, beneficiază de doar 3% din voturile populaţiei în sondajul CSOP. Partidul Conservator, care a anunţat că va merge singur la europarlamentare, este cotat cu 1%.

În ceea ce priveşte încrederea în personalităţile politice, pe primul loc rămâne guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, urmat de premierul Victor Ponta.

16% dintre cei intervievaţi susţin că au multă sau foarte multă încredere în preşedintele Băsescu, în ce şeful Senatului, Crin Antonescu, se bucură de astfel de încredere doar din partea a 15% dintre respondenţi. Un astfel de sondaj surpriză, în care Băsescu îl bate pe Antonescu la încredere, a fost dat publicităţii şi pe 15 decembrie. O cercetarea CSCI arăta că niveul de încredere al liberalului este la 23%, iar cel al şefului statului la 25%.

La întrebarea privind intenţiile de vot la alegerile parlamentare, USL primeşte 54 de procente, iar PDL 20%.

La scrutinul legislativ din 9 decembrie 2012, PDL a obţinut aproximativ 17% din voturi, atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat.

Sondajul a fost realizat în perioada 13 - 20 decembrie, pe un eşantion de 1.031 de persoane şi are o eroare de reprezentativitate de plus-minus 3,1% cu o probabilitate de 0,95. Interviurile au fost realizate pe bază de chestionar standardizat, faţă în faţă, la domiciliul persoanelor intervievate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel