Sondaj CSCI Președinție: Ponta îl bate lejer pe Iohannis la prezidențiale

Premierul Victor Ponta l-ar învinge cu lejeritate pe principalul său contracandidat la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, arată un sondaj CSCI, care îi oferă social-democratului un procent de 57% în turul al II-lea, iar liberalului 43%.

Cercetarea sociologică este realizată de CSCI, institut al Fundației Multimedia, condusă de Bogdan Teodorescu și Dan Sultănescu, consilierul prim-ministrului.

La întrebarea "dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, dumneavoastră cu cine ați vota dintre următorii", respondenții sondajului CSCI au ales:

Victor Ponta- 42%

Klaus Iohannis - 27%

Călin Popescu Tăriceanu - 9%

Elena Udrea - 6%

Kelemen Hunor - 4%

Monica Macovei - 3%

Corneliu Vadim Tudor - 2%

Ioan Ghișe - 1%

Sondaj Avangarde. Victor Ponta câștigă detașat alegerile prezidențiale

Potrivit aceleiași cercetări sociologice, 57% dintre respondenți au spus că-l votează pe Ponta în turul al II-lea, în timp ce Klaus Iohannis este opțiunea a 43%.

Mai mult, 70% dintre persoanele intervievate de CSCI cred că Victor Ponta va deveni președintele României indiferent dacă va primi sau nu votul lor. Doar 17% cred că Iohannis îl va succede pe Traian Băsescu la Cotroceni.

Topul încrederii este condus tot de Victor Ponta (36%), urmat de Călin Popescu Tăriceanu (31%) și de Klaus Iohannis (27%).

Sondajul a fost realizat în perioada 15-18 septembrie 2014, pe un eșantion de 1100 persoane, multistadial cluster, cu selecția probabilistică a persoanelor. Sondajul are o eroare tolerată de 3%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel