SONDAJ CSCI. Ponta și PSD câștigă teren în detrimentul lui Iohannis

Un sondaj CSCI arată că, dacă mâine s-ar desfășura alegeri pentru Parlament, 42% din cei chestionați ar vota cu PNL, iar 39% cu PSD-UNPR-PC.

(w670)Potrivit sondajului, PLR ar obține 5% din voturi, UDMR - 4%, Partidul M10 al Monicăi Macovei - 3%, România Unită (formațiunea înființată de deputatul Bogdan Diaconu) - 3%, iar PMP doar 1%.

Încrederea în politicieni

La încrederea în personalități, Victor Ponta înregistrează o ușoară creștere față de primele luni ale acestui an. Președintele Klaus Iohannis, rămâne în continuare, lider în topul încrederii, potrivit unui sondaj realizat de CSCI.

(w670)

Astfel, 75% dintre cei intervievați au spus că au încredere în președintele Klaus Iohannis. Pe locul doi se află premierul Victor Ponta cu 41%, urmat de primarul general al Capitalei Sorin Oprescu cu 37%. În președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu au încredere 33% dintre cei care au răspuns sondajului, iar în fostul șef al statului, Traian Băsescu - 18%. Co-președinții PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga au fost cotați cu 16%, respectiv 14%, arată Evenimentul Zilei.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1090 de persoane, în perioada 20-24 aprilie, și are o eraore de 3,1%, la un nivel de probabilitate de 95%, scrie sursa citată.

VEZI ȘI: SONDAJ CSCI, guvern Ponta. Concluziile lui Dan Sultănescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel