Sondaj CSCI. Klaus Iohannis şi PNL încep să scadă. Sorin Oprescu urcă pe podiumul încrederii

Un sondaj CSCI realizat în exclusivitate pentru Antena 3 arată că preşedintele Klaus Iohannis şi PNL  se menţin în fruntea topului, dar au început să scadă.  
Datele sondajului au fost prezentate duminică, la emisiunea Punctul de întâlnire, de la Antena 3. Sondajul a fost relizat în perioada iulie 2014 - martie 2015.

La trei case de sondare a opinie publice, Klaus Iohannis are peste 70%. Conform CSCI, preşedintele câştigă 75% în ceea ce priveşte încrederea pe care o au românii în el.

Şeful statului este urmat în sondaje de primarul genaral al Capitalei Sorin Oprescu, cu 43% cotă de încredere şi apoi premierul Victor Ponta, cu 40% încredere în rândul românilor. Pe locul 4 se află preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, cu 35%, urmat de Alina Gorghiu (19%) şi Vasile Blaga (14%).

Citește și: SONDAJ. Cât ar obţine PNL şi PSD în alegeri. Vezi cine nu mai intră în Parlament

Astfel, preşedintele se află încă pe primul loc în sondaje, cu 75%, dar începe să scadă uşor câteva procente. Şi dacă preşedintele are o uşoară scădere, premierul Victor Ponta înregistrează o uşoară creştere, de câteva procente.

În ceea ce priveşte intenţia de vot în rândul partidelor, noul PNL (PNL+PDL) este cotat cu 39%, alianţa PSD-UNPR-PC are 37%, iar PUR, 6%.

Întrebaţi în direcţia se îndreaptă România, 59% dintre cei chestionaţi sunt de părere că "într-o direcţie bună", 31% au răspuns" într-o direcţie greşită" şi 10 nu ştiu sau nu răspund.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel