SOLUȚII aglomerație DN 1, sondaj DC News. Răspunsul lui Ioan Rus

DC News a lansat un sondaj cu privire la soluția pentru aglomerația de pe DN1. În urma rezultatului a reieșit faptul că 67% dintre cititori vor realizarea autostrăzii Comarnic-Brașov, 14% vor centuri ocolitoare la Bușteni și Comarnic, 13% doresc lărgirea drumului cu o a treia bandă, iar doar 5% dintre ei vor drum județean Săcele-Câmpina.

Rugat să comenteze sondajul DC News, ministrul Transporturilor Ioan Rus a spus: "... căi ferate nu vrea nimeni. Am avea ce marfă să transportăm. Dacă ne uităm pe cifra de afaceri a CFR Marfă vedem câteva sute de milioane de euro. Există marfă și pentru calea ferată. Mai mult decât atât, calea ferată este varianta cea mai ecologică. Europa se duce spre dezvoltarea transportului feroviar. Europenii au făcut înaintea noastră și autostrăzi, și drumuri naționale, și drumuri expres".

"Autostrada sau drumurile naționale trebuie considerate o prioritate pentru dezvoltarea economică. Nu reprezintă doar suport pentru turism. Infrastructură navală, aeriană, feroviară permit să te dezvolți din punct de vedere economic", a mai spus ministrul Transporturilor.

Întrebat când începe construcția autostrăzii Comarnic - Brașov, Ioan Rus a spus că lucrările vor începe în acest an.

VEZI ȘI: Alege soluțiile pentru aglomerația de pe DN1 - SONDAJ

Pentru a rezolva problema aglomerației de pe Valea Prahovei, şefii de la Transporturi propun realizarea unei a treia benzi pe DN1, între Comarnic şi Buşteni. Acestei măsuri i s-ar adăuga şi două centuri ocolitoare, la Buşteni şi Comarnic. Investiţia este binevenită, însă nu rezolvă mare lucru, atrag atenția edilii de acolo. drumul judeţean Săcele - Câmpina ar putea deveni o alternativă, dar numai după o investiţie de 45 de milioane de euro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel