Solicitare din PDL: Certificat psihiatric pentru cei care vor la Cotroceni

Un senator democrat-liberal propune o soluție pentru a fi evitată situația de a avea la Cotroceni un președinte cu dublă personalitate, care ziua și-ar exercita prerogativele funcției, "iar noaptea cine știe cu ce se va ocupa".

Liderul PDL Constanța, senatorul Gigi Chiru, vrea ca toți candidații la Președinție să prezinte și un certificat psihiatric, care să ateste sănătatea lor mintală. 

"De curând, psihiatrul Florin Tudose a pus deputatului, primului-ministru și candidatului la președinție, Victor Ponta, un diagnostic prin care subliniază dedublarea personalității omului politic Victor Ponta.Acest lucru atrage, după sine, legiferarea obligativităţii unui certificat medical la depunerea candidaturii, celor care doresc să ocupe funcţia de Preşedinte al României", a declarat senatorul Gigi Chiru, citează stiripesurse.ro.

"Deși nu doresc să iau ca reper diagnosticul psihiatrului Tudose, totuși această reacție a unui specialist în domeniu ar trebui să ne pună pe gânduri, căci în acest an electoral, candidații, indiferent cum se numesc ei, ar trebui să depună și certificatul medical prin care se atestă sănătatea lor. Ar fi foarte grav dacă am permite ca la Cotroceni să ajungă cineva care are dublă personalitate. Ziua ar fi președinte, iar noaptea cine știe cu ce se va ocupa. Sau, în timp ce ar negocia cu americanii, ar avea impresia că se află în Moscova", mai spune acesta într-o declarație politică.

Senatorul democrat-liberal își argumentează solicitarea, susținând că la fel se procedează și în cazul în care o persoană se angajează la un nou loc de muncă.

"Analizele medicale, în România, sunt cerute la angajare, la obținerea unui permis de muncă și este necesar să extindem regulă și să cerem un dosar medical înainte de alegeri, candidaților la președinție?", a mai spus Chiru.

Demersul nu este unul în premieră, întrucât, o reacție similară a avut și Cătălin Predoiu, în luna martie, după ce Crin Antonescu a anunțat că depune moțiune de cenzură dacă guvernul nu aprobă, până la 1 mai, reducerea contribuției la asigurările sociale (CAS) și neimpozitarea profitului reinvestit.

,,Dl Antonescu vrea moțiune de cenzură pe CAS și profit reinvestit. În primăvara lui 2013, Partidul Democrat Liberal depunea o propunere legislativă pentru reducerea CAS, a cotei unice, TVA și alte măsuri de sprijinire a IMM-urilor. Guvernul și majoritatea Ponta Antonescu l-au ignorat.Acum, domnul Antonescu vrea moțiune pe același subiect. Propun un control psihiatric pentru toți candidații la președinție", posta Cătălin Predoiu, pe contul său de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel