Social-democrații cer demisia unui ministru din Guvernul Cioloș

Eurodeputatul PSD Emilian Pavel şi liderul TSD Gabriel Petrea cer premierului Dacian Cioloş demiterea ministrului Comunicaţiilor, Marius Bostan, pentru afirmaţiile sale referitoare la sistemul de educaţie.

"Considerăm că declaraţiile domnului Bostan, citate astăzi în presă, îl descalifică într-o manieră iremediabilă şi vă solicităm, cu respect, să îi cereţi respectivului individ demisia în cel mai scurt timp. Domnul Bostan probabil că nu ştie, dar dreptul la educaţie gratuită este prevăzut în Constituţia României, pe lângă multe alte tratate şi convenţii europene sau internaţionale la care ţara noastră este parte. Suntem siguri că dumneavoastră ştiţi acest lucru ! De asemenea, este foarte posibil ca domnul Bostan să nu ştie, dar există părinţi care nu îşi pot permite să plătească 100 de lei pe lună pentru un drept fundamental. Poate că domnul ministru ne spune şi ce se va întâmpla cu acei copii", afirmă cei doi reprezentanţi PSD într-un comunicat transmis marţi Agerpres.

Cei doi afirmă că sunt siguri că declaraţia ministrului Bostan nu reprezintă nici opinia premierului Cioloş şi nici poziţia oficială a Guvernului.

"Ministrul Bostan reuşeşte de asemenea să jignească dascălii, spunând că unii dintre ei îşi bat joc de meseria lor, fapt care ni se pare, dincolo de orice alte comentarii pe care am putea să le facem şi pe care domnul respectiv le merită - pur şi simplu descalificant. Vă rugăm, domnule Prim-ministru, să clarificaţi această afirmaţie. Sperăm, suntem siguri de fapt, că ea nu reprezintă nici opinia dumneavoastră şi nici poziţia oficială a guvernului. Domnul Bostan le cere unor dascăli demisia. Noi credem însă, domnule Prim-ministru, că el este cel care rebuie să plece, în cel mai scurt timp", afirmă cei doi social-democraţi în comunicatul menţionat.

Ei îi cer şefului Guvernului să ia măsuri imediate în privinţa ministrului Bostan.

"Stimate domnule Prim-ministru, avalanşa de prostii emise astăzi de către un membru al cabinetului pe care îl conduceţi vă obligă, în opinia noastră, să acţionaţi de urgenţă. Nu credem că are rost să vă reţinem acum cu argumente evidente, pe care dumneavoastră, prin experienţa naţională şi europeană pe care o aveţi, le ştiţi foarte bine. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel