Soarta lui Valeriu Zgonea, decisă în PSD. Candidat surpriză pentru șefia Camerei Deputaților

UPDATE: Valeriu Zgonea a fost exclus din PSD. Decizia a fost luată în unanimitate de către liderii PSD prezenți la ședința Comitetului Executiv.

Liderii PSD, reuniți  în ședința informală, înainte de Comitetul Executiv, au susținut, în cea mai mare parte, ca președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea,   să i se retragă sprijinul politic, ceea ce ar duce cu schimbarea acestuia de la șefia Camerei.

UPDATE: Comitetul Național Executiv al PSD a decis, miercuri,  că Liviu Dragnea nu încalcă Codul de integritate al PSD și poate rămâne președintele partidului.

Social-democrații îi aduc lui Valeriu Zgonea acuze grave, în opinia acestora Zgonea aducând deservicii de imagine partidului în urma atitudinii avută față de Liviu Dragnea. Liderul PSD a declarat, înainte de începerea ședinței CE, că nu mai poate face echipă cu Valeriu Zgonea.

Despre excluderea lui Valeriu Zgonea, Liviu Dragnea a spus că liderii PSD îi poartă de mult sâmbetele, dar până acum l-a apărat, însă de această dată nu o va mai face.

"Nu pot să vă ascund că în privința domnului Zgonea au mai fost câteva tentative încă de acum două luni, dar le-am oprit. Acum, mă voi supune votului colegilor", a spus Dragnea.

Surse politice, citate de Antena 3, spun că Victor Ponta ar vrea să fie șef la Camera Deputaților, dacă s-ar elibera postul ocupat acum de Valeriu Zgonea.

Valeriu Zgonea este acuzat că a blocat modificările la Codul Penal, modificări solicitate de către Curtea Constituțională.

[citeste si]

Mai mulţi lideri ai organizaţiilor judeţene ale PSD, printre care Cătălin Rădulescu şi Rovana Plumb, i-au cerut lui Valeriu Zgonea demisia din funcţiile de preşedinte executiv al PSD şi de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în caz contrar, urmând să ceară demiterea lui.

În schimb, ion Iliescu a publicat o scrisoare deschisă către liderii PSD prin care îndeamnă la calm și responsabilitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel