Skybender, proiectul secret al Google: Internet 5G prin drone!

Skybender este unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale Google. Gigantul IT vrea să ofere internet 5G prin intermediul dronelor.

Aparent, deja au început experimentele cu unde milimetrice în New Mexico. Aceste unde milimetrice ar putea fi capabile să transmită date de 40 de ori mai rapid decât LTE și ar putea asigura tehnologia din spatele internetului 5G, la care visăm de ceva timp. DARPA a început să lucreze la ceva asemănător, dar destinat doar militarilor, în 2012, scrie PlayTech.

Jacques Rudell, profesor la Universitatea din Washington, a declarat pentru The Guardian că avantajul imens al undei milimetrice e că garantează accesul la un nou spectru, căci cel existent deja e supraîncărcat. Problema, totuși, ar fi faptul că transmisiunile prin astfel de unde se pierd la o anumită distanță și nu se compară cu raza de semnal a telefoanelor mobile. Dacă Google vrea să dea internet din cer, ar trebui să lucreze la o modalitate de a combate acest dezavantaj.

Project Skybender folosește, în prezent, o navă pilotată opțional (OPA), numită Centaur și o dronă pe bază de energie solară numită Solara 50, făcută de cei de la Titan Aerospace. De asemenea, Google are permisiunea FCC să continue testarea sistemelor cu drone care furnizează internet în New Mexico până în iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel