Scandal spital Colentina. Decizia Consiliului Medical după acuzațiile medicului Ionuţ Gobej

Consiliul Medical al Spitalului Clinic Colentina, întrunit luni, a decis că nu are expertiza să poată proba validitatea informaţiilor 'strict profesionale' ale medicului neurochirurg Ionuţ Gobej, dar a recomandat consultarea unei comisii profesionale externe formată din experţi neurochirurgi, pe baza probelor existente.

Situaţia va fi prezentată în Consiliul Disciplinar. Potrivit directorului medical al spitalului, Rodica Olteanu, sancţiunea ar putea merge în cazul medicului Ionuţ Gobej de la avertisment până la desfacerea contractului de muncă.

Consiliul Medical dezaprobă încercarea de rezolvare a problemelor Spitalului Clinic Colentina prin presiuni media 'eludând' metodele de rezolvare legale şi ierarhice.

'În ianuarie 2017, managementul Spitalului Clinic Colentina s-a schimbat după 9 ani. În această perioadă, în spital au apărut secţii noi, a căror dezvoltare a fost favorizată de investiţii semnificative, fără ca acest regim să se aplice în mod transparent şi balansat şi altor secţii. Această situaţie a dus la un dezechilibru care s-a adâncit în ultimii ani. Noua conducere şi-a propus să analizeze cauzele dezechilibrului şi să caute soluţii de remediere. Analiza diferenţiată a bugetelor secţiilor va fi prezentată în mod transparent (cum nu s-a făcut până acum) pentru a decide strategia de dezvoltare a spitalului. În această perioadă nu s-au făcut disponibilizări, nu s-a redus şi nu s-a desfiinţat nicio secţie. Declaraţiile dr. Gobej sunt în acest context neadevărate şi conţin nejustificat şi neetic atac la persoană', se arată într-o rezoluţie a Consiliului Medical al Spitalului Colentina prezentată luni într-o conferinţă de presă, conform Agerpres.

Citește și: Scandal spital Colentina. Acuzații grave. Reacția managerului

Potrivit sursei citate, majoritatea secţiilor Spitalului Clinic Colentina lucrează constant peste program fără ca această activitate de îngrijire a bolnavilor să fie condiţionată de plata orelor suplimentare. 'Prevederile legale privind compensarea orelor suplimentare sunt clare şi negociabile. În acelaşi timp, trebuie remarcat că nu s-a ţinut cont la momentul creării unor secţii complexe, cum este Neurochirurgia, de asigurarea unei structuri adecvate înainte de începerea activităţii. Considerăm că activitatea într-o secţie trebuie adaptată la posibilităţile existente, iar dezvoltarea se poate face după ce se găsesc resurse de ameliorare. Structura unor secţii din Spitalul Colentina nu corespunde necesităţilor şi circuitelor reale, locale, fără ca acest aspect să fi fost analizat corespunzător de conducerea anterioară. În 2015, în Spitalul Colentina au fost acreditate unităţii funcţionale unităţii de urgenţă secţiile Neurologie şi Hematologie, dar nu cea de Neurochirurgie şi nici alte secţii care au care au solicitat baza activităţii lor acest lucru', afirmă reprezentanţii consiliului.

Citește și: Managerul de la Colentina, discuții cu Firea. Scandal monstru

Directorul general interimar al ASSMB, Răzvan Niţu, a afirmat că în perioada 2009-2016 au fost investite la Spitalul Colentina 150 de milioane de lei.

Neurochirurgul Ionuţ Gobej a criticat lipsa de personal, dar şi neplata orelor suplimentare la Spitalul Colentina. 'Până în ianuarie 2017 puteam să desfăşurăm activitate operatorie şi după ora 15,00, acum nu mai putem. Problema devine foarte complicată pentru că noi avem foarte mulţi pacienţi. Avem pacienţi care necesită destul de multe ore de operaţie. Personalul şi de la secţia noastră, dar mai ales de la secţia de Terapie Intensivă este subnormat. Este foarte greu să găseşti personal. (...) Vechea administraţie găsise o formulă se pare absolut legală, dar eu nu mă pricep, nu sunt jurist ca să vă spun exact. Cert este că se găsise o soluţie astfel încât oamenii care stăteau peste program primeau banii pe ore. Acum nu se mai primesc aceşti bani', a explicat, pentru sursa citată, medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel