EXCLUSIV  Situația medicilor români. Generalul Ioan Sîrbu: M-a cutremurat când am auzit acest lucru

Generalul Ioan Sîrbu, candidat PNL la Camera Deputaților în județul Argeș, fostul director al Spitalului Militar Central, a făcut o mărturisire dureroasă la interviurile DC News Live.

Ioan Sîrbu a fost întrebat ce ar trebui facut să nu mai plece medicii din România după ce statul cheltuiește cu ei școlarizarea.

"În primul rând, să ne voteze oamenii pentru ca noi să ajungem la guvernare și să implementăm programul Partidului Național Liberal. Există mai multe măsuri. Întâi de toate, medicii trebuie motivați. Un medic nu este motivat de leafă. Cunosc mulți medici care nu au plecat neapărat din cauza traiului prost. Cei mai mulți au plecat pentru că în spitalele din România condițiile de lucru sunt extrem, extrem de precare. Au plecat din cauza nevoilor din spitale. Îmi aduc aminte ce îmi spunea tatăl unui rezident de-al meu, iar lucrul acesta m-a cutremurat. Mi-a spus așa: "domnule doctor, să nu vă supărați pe mine, dar eu îl retrag pe băiatul meu, îi găsesc ceva de lucru pentru că îmi este greu să îl mai țin la serviciu".

M-a tulburat pentru că mi-a spus o realitate care cu toții ne gândim, dar realitatea din familia lui m-a cutremurat. Cei mai mulți pleacă din cauza condițiilor, văd că nu își pot trata pacienții în condițiile medicale cerute de standardele profesionale", a zis generalul Ioan Sîrbu la DC News Live.

Vedeți declarația completă la finalul interviului:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel