Sistemul lui Putin se prăbușește. Obama, lovitura de grație

În timp ce rubla rusească și-a câștigat luni titlul de moneda cu cea mai proastă evoluție din 2014, Casa Albă a anunțat că președintele american Barack Obama a decis să impună o nouă serie de sancțiuni împotriva Rusiei și să autorizeze ajutoare suplimentare Ucrainei.

Actl normativ semnat de Obama cere măsuri pentru penalizarea sectoarelor militar și energetic ale Rusiei și autorizează o asistență financiară de 350 milioane de dolari pentru Ucraina, care include arme antitanc, drone de supraveghere tactică și radare de contra-artilerie. Documentul a fost aprobat în unanimitate de Congres, dar Obama a cumpănit mai multe zile dacă să-l semneze sau nu, conform New York Times.

Noile sancțiuni vin într-un moment cum nu se poate mai prost pentru economia Rusiei. Rubla se depreciază într-un ritm alarmant, care i-a făcut pe mulți analiști să traseze comparații cu anul 1998, când Rusia a fost măcinată de o criză economică.

Rubla rusească s-a prăbuşit pe fondul sancțiunilor economice și a scăderii prețului petrolului

Gigantul Apple a anunțat marți seară că a sistat vânzările online în Rusia din cauza fluctuației rublei. Producătorilor le este greu să stabilească prețul în baza unei monede atât de volatile.

Rubla a scăzut cu 18 procente în fața dolarului doar în ultimele două zile, cifră care contrastează cu gradul de încredere de care se bucură Putin în rândul populației ruse.

Banca centrală a Rusiei a luat o decizie surprinzătoare marți, când a majorat rata dobânzilor cum nu a făcut-o niciodată în ultimii 16 ani, de la 10,5% la 17%, notează Bloomberg.

Experții economici spun că dobânda ridicată va zdrobi împrumuturile gospodăriilor și pe cele din zona afacerilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel