Sindromul Stockholm, în Vama Veche:” Vine controlul să-și ia omorul!”

sursa foto:romaniatv.net
sursa foto:romaniatv.net

Câțiva inși cu voce de bețiv huiduie mașinile ANAF în Vama Veche.  Sau poate erau câțiva tineri frumoși, răgușiți de cât și-au recitat mantra  ”Vrem o țară ca afară, dar fără taxe, inspectori și pisoare, că în Vamă bem până facem pe noi”. Așa cum se întâmplă cu orice se întâmplă pe glob, unul filmează scena cu mobilul.  Absolut normal și banal. E ca și cum, la Techirghiol, ai filma un reumatic fiindcă se unge cu nămol.  Clipul ar fi zăcut în praful iutubului, până la sfârșitul Internetului, sau, cum îi spuneam pe vremuri, până la sfârșitul lumii.

Un site quality, însă, îl ia de pe jos ca să și-l pună în cap. Îl face  breaking news, mai pe românește, ca să înțeleagă și cei care nu au apucat presa scrisă și nu știu ce-i aia un cap de ziar.

Păi, dacă așa stă treaba, înseamnă că e suficient de importantă știrea ca să merite un comentariu, mi-am zis. Cred că, în acest caz am putea vorbi despre sindromul Stockholm: victima a început să țină cu călăul. Păduchii care ne sug sângele pe Litoral, care ne transformă vacanța în chin și ne fac de râs în fața bulgarilor au devenit buni? Iar controlul trebuie să-și ia omorul? Ok. Nu-mi dau seama dacă e caz de Hanibal Dumitrașcu, sau de Obregia, dar fiecare cu politica sa editorială.

Apropo de politică. Îmi pare că tot articolul pleacă de la final, unde găsim fraza: ” Aproximativ 200 de inspectori antifraudă din toată ţara au fost detaşaţi în acest weekend la malul Mării Negre (…) în ciuda apelului adresat Guvernului de către hotelierii şi agenţii de turism de a nu se desfăşura controale până pe 4 mai, pe litoral, ca să nu sperie turiştii”.

Deci, jos Guvernul, ca să înțelegem care era mesajul.

Pe de altă parte, stați liniștiți. Turiștii nu s-au speriat ei de Salmonela, de prețuri, de mucegaiul din pereți și detergentul din berea la draft, de chelnerul care pare mort, măcar după cum se mișcă, dacă nu și după cum miroase…Cine să creadă că se vor vor speria de câțiva inspectori, veniți să numere mărunțișul din casele de marcat.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel