Simona Halep poate fi depășită de Maria Sharapova în clasamentul WTA după turneul de la Madrid

Simona Halep riscă să piardă locul 2 mondial, după eliminarea suferită în primul tur de la Madrid, în fața numărului 28 mondial, Alize Cornet, scor 6-7(6), 3-6. Românca jucase finala la ediția din 2014 a competiției din capitala Spaniei, pierdută împotriva Mariei Sharapova. Revenită la începutul acestei săptămâni pe locul 2 WTA, Simona Halep poate fi devansată de Maria Sharapova dacă rusoaica reuşeşte să ajungă şi în acest an în ultimul act de pe zgura iberică.

În acest moment, sportiva noastră are 7.755 de puncte în clasamentul WTA, fiind urmată de MaSha, cu 230 de puncte mai puţin, respectiv 7.525. Eliminată în actul inaugural de la Madrid, unde avea de apărat 650 de puncte, românca va primi doar 10 pentru prezenţa pe tabloul principal. Astfel, Simona Halep va ajunge la un total de 7.115 puncte şi poate pierde poziția secundă în lume.

Vezi și: Ce scrie presa internațională după înfrângerea Simonei Halep


Maria Sharapova poate trece în spatele Serenei Williams dacă va ajunge până în finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Madrid, scrie prosport.ro. În acest moment, rusoaica are 7.525 de puncte şi trebuie să-şi apere cele 1.000 de puncte câștigate în 2014 în capitala Spaniei. Dacă va ajunge în ultimul act și se va impune, MaSha va rămâne cu 7.525 de puncte. În cazul în care ar ceda în finală, actualul număr 3 mondial ar pierde 350 de puncte, dar tot ar acumula 7.175, cu 60 mai multe decât Simona Halep.

Miza cea mare a locului 2 WTA

Deși par simple calcule care nu influenţează foarte mult evoluţia jucătoarelor, lupta de la distanţă dintre Simona Halep și Maria Sharapova nu este lipsită de importanță, contând în principal în vederea turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului. Cu Serena Williams în poziția de principală favorită, locul 2 mondial, cel care va desemna a doua favorită de la Paris, are garanţia că nu se va înfrunta cu americanca decât într-o eventuală finală, iar în semifinală, în funcţie de situaţia din clasament şi tragerea la sorţi, va avea o adversară care se va alege dintre ocupantele pozițiilor trei şi patru ale ierarhiei mondiale.

Citește și: Simona Halep a apelat la alt antrenor în meciul pierdut la Madrid

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel