SIMONA HALEP, în TURUL 3 de la MIAMI după victoria cu NICOLE VAIDISOVA, scor 6-4, 2-6, 6-1

SIMONA HALEP - NICOLE VAIDISOVA LIVE TEXT. Simona Halep, locul 3 WTA și cap de serie numărul 3, s-a calificat vineri seară în turul 3 de la Miami, după un meci deloc ușor cu cehoaica Nicole Vaidisova. Românca a avut nevoie de trei seturi și mai bine de o oră și 40 de minute de joc pentru a o învinge pe ocupanta locului 328 WTA, scor 6-4, 2-6, 6-1.

Vezi aici cu cine joacă Simona Halep în turul 3 de la Miami

Primul set a fost cel mai strâns al jocului, echilibrul rupându-se la 3-3, când Simona Halep a făcut break și nu și-a mai pierdut serviciul până la 6-4. Finalul de set a fost întrerupt de mai multe ori de ploaie, iar setul secund a început după mai bine de zece minute de pauză. 

Actul 2 a început bine pentru Simona Halep, cu break, însă Nicole Vaidisova a revenit și a etalat un joc extrem de frumos și eficient, amintind de jucătoarea care la doar 17 ani juca semifinală de Grand Slam. Cehoaica a căpătat tot mai multă încredere în forțele proprii și a început să lovească tot mai mult pe linii, profitând și de faptul că Simona Halep a servit extrem de modest. Pe al doilea serviciu, sportiva noastră s-a transformat într-o adevărată victimă a adversarei, care a trimis retur câștigător după retur câștigător, iar în final s-a impus cu 2-6, trimițând partida în decisiv.

În setul 3, Simona Halep și-a arătat adevărata valoare și i-a aplicat o corecție Vaidisovei. Românca a făcut 5-0 înainte ca adversara sa să realizeze ce i se întâmplă. Revenită la finele anului trecut în circuit, cehoaica a căzut fizic, în timp ce locul 3 WTA a ridicat nivelul jocului extrem de sus și s-a descătușat, trimițând lovituri câștigătoare din orice poziție. Decisivul s-a transformat într-un antrenament pentru Simona Halep, care s-a relaxat pe final și i-a făcut cadou un break cehoaicei, înainte de a câștiga pe serviciul advers și de a-și adjudeca setul 3 cu 6-1. 

Simona Halep se califică în turul 3 de la Miami, după un meci în urma căruia însă ar trebui să conștientizeze problemele serioase pe care le are pe al doilea serviciu și să le caute rezolvare înainte să întâlnească o adversară din vârful ierarhiei mondiale.

Pentru calificarea în turul 3 din Florida, Simona Halep va primi 31.670 de dolari şi 65 de puncte WTA.

Iată desfășurarea Live Text a meciului:

SIMONA HALEP - NICOLE VAIDISOVA 6-4, 2-6, 6-1


- 6-1: Simona Halep face break după două duble greșeli consecutive ale Vaidisovei și se impune în fața cehoaicei, obținând calificarea în turul 3 de la Miami.

- 5-1: Românca s-a relaxat și i-a mai făcut cadou adversarei sale un break la 0, încheiat cu o nouă dublă greșeală.

- 5-0: Scăpată de presiune, Simona Halep se dezlănțuie și reușește lovituri câștigătoare absolut incredibile. Setul 3 s-a transformat într-un joc de antrenament, în care sportiva noastră își perfecționează cele mai bune lovituri, luând tușele la țintă cu fiecare ocazie.

- 4-0: Vaidisova este căzută complet fizic și nu mai poate face față jocului arătat de Simona Halep. Românca a câștigat la 0 game-ul pe care l-a încheiat cu un ace.

- 3-0: Sportiva noastră nu pare dispusă la prea multe concesii în acest set. Mai face un break și se desprinde, urmând să servească pentru 4-0. Simona Halep a reușit în acest game un retur câștigător fantastic, cu dreapta în diagonală, aplaudat până și de adversara sa.

- 2-0: Românca pare mult mai montată în acest debut de set decisiv. Spre deosebire de setul trecut, servește mult mai bine și câștigă game-ul la 15, fără prea mari probleme.

- 1-0: La fel ca în primele două seturi, Simona Halep începe cu break decisivul. Probleme româncei au apărut însă pe propriul serviciu în acest meci.

- Cehoaica servește prima în setul 3.

--------------------

- Simona Halep a solicitat intervenția antrenorului său înainte de setul decisiv.

- 2-6: Nicole Vaidisova mai reușește un break și se impune categoric în setul secund, împingând meciul în decisiv. Cehoaica va servi prima în actul 3, iar Simona Halep trebuie să își revină rapid după evoluția modestă din acest set, dacă vrea să meargă mai departe în turneu. Jocul Vaidisovei a crescut constant, iar pe final de set nu i-a dat absolut nicio șansă adversarei.

- 2-5: Încurajată și de evoluția modestă a adversarei, cehoaica are tot mai multă încredere în forțele proprii și începe să lovească tot mai des pe tușă. A reușit să revină de la 30-15 și a câștigat trei puncte consecutive pe propriul serviciu, desprinzându-se în setul 2.

- 2-4: Vaidisova profită din plin de serviciul modest al Simonei și face un break alb în aproximativ un minut de joc. Este al treilea break consecutiv al setului.

- 2-3: Simona Halep răspunde în stil de mare campioană, cu un re-break la 15. Sportiva noastră a returnat bine, iar reverul ei îi face în continuare zile negre adversarei, trimițând lovituri câștigătoare încântătoare.

- 1-3: Cehoaica o execută pe româncă pe serviciul 2 și mai face un break în setul secund. Din păcate, Simona nu reușește să joace cu primul serviciu, iar al doilea nu îi pune absolut deloc probleme adversarei, care trimite retur câștigător după retur câștigător, și face break la 15. Doar 6 puncte din 22 jucate cu al doilea serviciu a câștigat sportiva noastră în acest meci.

- 1-2: Sportiva noastră comite exagerat de multe greșeli neforțate, iar Vaidisova trece în avantaj în setul secund, după un game câștigat la 15 pe propriul serviciu. Ce-i drept, românca a reușit un retur câștigător minunat în aceast game.

- 1-1: Românca are în continuare probleme serioase când joacă punctele cu serviciul 2 și îi face cadou un break cehoaicei. Vaidisova a irosit alte două mingi de break înainte ca Simona Halep ”să încheie” game-ul cu o dublă greșeală.

- 1-0: Simona Halep începe în forță setul secund, cu un break la 0. Românca pare decisă să nu mai stea prea mult pe teren, în condițiile în care mâine va evolua și în proba de dublu.

- 18:19 - După mai bine de zece minute de pauză, meciul se reia cu Nicole Vaidisova la serviciu.

- 18:08 - Arbitrul Mariana Alves a suspendat partida din cauza ploii care cade la Miami. Jucătoarele au intrat la vestiare, iar partida va fi reluată în momentul în care suprafața de joc va fi practicabilă.

--------------------

- 6-4: Simona Halep a câștigat într-un final primul set al meciului cu Vaidisova, după un nou game pe propriul serviciul câștigat la avantaj. Românca a încheiat actul cu un servici 2 trimis la T, care a obligat-o pe cehoaică să returneze în fileu.

- ora 18:05 - Jocul se reia de la 5-4 pentru Simona Halep și 30-30 pe propriul serviciu.

- ora 17:59 - Ploaia cade tot mai puternic la Miami, iar meciul este întrerupt la scorul de 5-4 pentru Simona Halep și 30-30 pe propriul serviciu în primul set. Toate jocurile aflate în desfășurare la această oră la Miami au fost oprite din cauza ploii.

- Partida se reia după ce liniile sunt șterse. Simona Halep servește pentru set.

- Meciul este din nou întrerupt din cauza câtorva picături de ploaie care au înceut să cadă pe Arena Centrală de la Miami.

- 5-4: Vaidisova controlează punctele pe propriul serviciu și încheie game-ul cu un ace. Simona Halep va servi pentru a-și adjudeca primul set.

- 5-3: Simona Halep servește bine și se desprinde de adversara sa, care va servi pentru a rămâne în set.

- Arbitrul de scaun, Mariana Alves, le-a acordat celor două sportive o pauză de hidratare, în condițiile celor 32 de grade Celsius și a umezelii ridicate de la Miami.

- 4-3: Românca face un nou break în game-ul 7 al setului, după un punct superb la finalul punctului. Cehoaica a atacat, românca a returnat scurt și înalt, iar Vaidisova avea de îndeplinit o simplă formalitate cu dreapta din apropierea fileului. Simona Halep și-a anticipat însă incredibil adversara și i-a returnat în picioare, obligând-o să trimită în fileu.

- 3-3: Punctele sunt tot mai antrenante, iar Simona Halep face spectacol cu reverul. Venită la fileu, românca a reușit o lovitură absolut fantastică din săritură în diagonală, marcă înregistrată Novak Djokovic.

- 2-3: Cehoaica își câștigă serviciul fără prea mari probleme, cu toate că românca a reușit un retur superb câștigător. Simona Halep a dat primele semne de nervozitate după ce a pierdut acest game.

- 2-2: Simona Halep a început să forțeze pe propriul serviciu, iar când îi intră primul cehoaica nu are nicio șansă. Sportiva noastră conduce punctele de la început până la final, plimbându-și adversara pe linia de fund a terenului. Problema pentru româncă este când nu îi intră primul serviciu, al doilea fiind mult mai slab și foarte ușor de returnat. Simona a comis și o dublă greșeală în acest game câștigat la avantaj.

- 1-2: După câte o șansă de game irosită de fiecare jucătoare, cehoaica a reușit să închidă punctul în care a servit doi ași și a trecut pentru prima dată la conducerea jocului. 

- 1-1: Nicole Vaidisova face rapid re-break, la 30, după ce a irosit prima ocazie. Cehoaica este destul de agresivă și își construiește bine punctele.

- 1-0: Simona Halep începe meciul cu break, după un game foarte disputat. Românca a condus cu 30-0 pe serviciul advers, dar cehoaica a ieșit la atac și a făcut trei puncte consecutive. Sportiva noastră a egalat la 40, a salvat două mingi de game ale adversarei, după care s-a redresat și a concretizat prima șansă de break. Vaidisova lovește bine cu dreapta, dar are probleme serioasă cu reverul. De notat că vântul bate destul de tare pe Centralul de la Miami.

- 17:12 - A început meciul Simona Halep - Nicole Vaidisova. Cehoaica servește.

- 17:05 - Cele două jucătoare se încălzesc timp de câteva minute, înainte de începerea partidei din turul 2 de la Miami. Nicole Vaidisova este cea care va servi prima, în urma tragerii la sorți câștigate de Simona Halep.

--------------------

Știrea inițială:

SIMONA HALEP - NICOLE VAIDISOVA LIVE TEXT. Organizatorii turneului de la Miami au anunțat joi seară când va juca Simona Halep meciul de debut în competiția de categorie Premier Mandatory.

SIMONA HALEP - NICOLE VAIDISOVA LIVE TEXT. Simona Halep, locul 3 WTA și cap de serie numărul 3, va o va întâlni în turul 2 de la Miami pe cehoaica Nicole Vaidisova, locul 328 WTA. Meciul se va disputa pe Arena Centrală a turneului și va deschide prima sesiune a zilei de vineri.

SIMONA HALEP - NICOLE VAIDISOVA LIVE TEXT. Simona Halep - Nicole Vaidisova se va juca de la ora 17:00 (ora României) și va fi transmis în format Live Text pe WWW.DCNEWS.RO.

Vezi aici detalii despre adversara Simonei Halep: Miami: Prima adversară a lui Halep are o poveste fabuloasă de viață


SIMONA HALEP - NICOLE VAIDISOVA LIVE TEXT. Deși inițial s-a vorbit despre pericolul ca românca de pe locul 3 WTA să fie nevoită să joace și la simplu și la dublu în aceeași zi, organizatorii de la Miami nu au programat meciul de dublu al Simonei Halep pentru ziua de vineri.

SIMONA HALEP - NICOLE VAIDISOVA LIVE TEXT. Constănțeanca va face pereche în proba de dublu de la Miami cu Alexandra Dulgheru. Cele două românce ar trebui să joace în turul 1 împotriva perechii formate din Daniela Hantuchova și Karin Knapp.

Citește și: Cum le spulberă Halep pe Sharapova și Williams după startul de sezon

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel