SIMONA HALEP a câștigat turneul de la DUBAI, după 6-4, 7-6 (4) în FINALA cu KAROLINA PLISKOVA

SIMONA HALEP - KAROLINA PLISKOVA, FINALA DUBAI. Simona Halep a câștigat turneul de la Dubai, sâmbătă, după o finală dramatică disputată împotriva cehoaicei Karolina Pliskova, scor 6-4, 7-6 (4). Datorită victoriei din Emirate, românca o va devansa pe Petra Kvitova și va reveni pe locul 3 în clasamentul WTA.

SIMONA HALEP - KAROLINA PLISKOVA 6-4, 7-6 (4)


UPDATE:  După ce în debutul partidei a fost ezitantă pe propriul serviciu, românca a câștigat primul set al confruntării cu Pliskova grație break-ului reușit în al 7-lea game. Scenariul a părut că se repetă în actul secund, când Simona Halep a reușit din nou break în game-ul cu numărul 7. Nu s-a întâmplat însă asta, urmând încă 5 break-uri consecutive, până la scorul de 6-6, când s-a intrat în tie-break. În acest timp, Simona Halep a avut două mingi de meci pe propriul serviciu, la 5-4 și 6-5, însă prima a fost salvată fantastic de cehoaică, iar a doua a fost irosită de sportiva noastră, cu o dublă-greșeală. 

În tie-break, Simona Halep s-a impus cu 7-4 și a câștigat turneul de la Dubai, rezultat care o va readuce pe locul 3 în clasamentul WTA.

--------------------

Iată desfășurarea LiveText a finalei Simona Halep - Karolina Pliskova:

- Simona Halep câștigă tie-break-ul cu 7-4 și se impune în două seturi în finala turneului de la Dubai, scor 6-4, 7-6 (4).

- Halep răspunde cu două puncte pe serviciul advers și are 5-4. Va servi de două ori.

- Pliskova face primul mini-break și conduce cu 3-4 în tie-break, urmând să servească de două ori.

- E 3-3 la jumătatea tie-break-ului.

--------------------

- 6-6: Incredibil! Simona Halep a mai avut o minge de meci pe propriul serviciu, dar a comis o dublă greșeală și i-a permis adversarei să rămână în joc. Românca a continuat cu a șaptea dublă greșeală a partidei, iar Pliskova a împins setul 2 în tie-break.

- 6-5: Românca reușește al 5-lea break consecutiv din acest set. Sportiva noastră a avut 40-0, Pliskova a trimis un ace, după care Simona a făcut punct și a dus scorul la 6-5. Principala favorită a competiției va servi încă o dată pentru a-și adjudeca victoria.

- 5-5: Momente de dramatism la Dubai! Simona Halep a revenit de la 0-30, a avut o minge de meci, dar cehoaica a jucat fantastic și a anulat-o, după care a reușit break-ul și a egalat la 5 în setul 2.

- 5-4: Continuă seria game-urilor pe serviciu advers. Simona Halep face break, din a doua încercare, și va servi pentru a câștiga turneul de la Dubai.

- 4-4: Cehoaica reușește un re-break la 0 și rămâne în meci.

- 4-3: La fel ca în primul set, Simona Halep reușește break-ul în game-ul 7 al actului secund, după ce Pliskova a salvat prima șansă a româncei. Sportiva noastră continuă să trimită lovituri câștigătoare cu reverul, în lung de linie, și se deplasează fantastic în teren, salvând mingi ce păreau pierdute.

- 3-3: Românca rămâne aproape de adversară și egalează la jumătatea setului 2.

- 2-3: Pliskova comite prima dublă-greșeală a meciului, dar servește în continuare foarte bine, iar acest lucru o ajută să revină în avantaj în acest set.

- 2-2: Simona Halep câștigă game-ul început cu o dublă greșeală și egalează în setul secund, după ce a fost condusă cu 2-0, iar Pliskova a avut serviciul.

- Finala s-a reluat după aproimativ 7 minute de pauză, cu Simona Halep la serviciu, care începe game-ul cu o dublă greșeală.

- 1-2: Simona Halep răspunde în stil de mare campioană și face re-break. Cehoaica acuză dureri la șold și solicită intervenția medicului. Aflată la al 10-lea meci în 11 zile, Pliskova primește îngrijiri la vestiar, iar partida este întreruptă pentru câteva minute.

- 0-2: Pliskova are pentru prima dată două mingi de break în același game și o concretizează pe prima, grație unei duble greșeli comise de Simona Halep. Cehoaica se desprinde în debutul setului 2, iar suportul fanilor pentru sportiva noastră este tot mai puternic.

- 0-1: Cehoaica face game alb în debutul actului secund.

- A început setul 2 al finalei Simona Halep - Karolina Pliskova. Cehoaica servește.

--------------------

- 6-4: Simona Halep câștigă primul set al finalei de la Dubai, după 40 de minute de joc, grație break-ului reușit în game-ul 7. Sportiva noastră a fost susținută incredibil pe parcursul acestui set de românii aflați în tribune.

- 5-4: Pliskova rămâne în set după un game adjudecat la avantaj, în care sportiva noastră a condus cu 30-15.

- 5-3: Simona Halep își face serviciul mai ușor ca în primele game-uri și e la un singur punct distanță de primul set al finalei.

- 4-3: După ce a rezistat pe propriul serviciu și a salvat două mingi de break în game-urile anterioare, Simona Halep a făcut break la 0. Pliskova a cerut ajutorul antrenorului său în urma primului game pierdut pe propriul serviciu.

- 3-3: Sportiva noastră are în continuare emoții mari pe propriul serviciu și este nevoită să mai salveze o minge de break - cu un nou rever superb în lung de linie - înainte să egaleze la jumătatea setului inaugural.

- 2-3: Karolina Pliskova are 100% procentaj la primul serviciu și mai face un ace înainte să câștige game-ul.

- 2-2: Simona Halep o egalează pe cehoaică, dar are probleme serioase pe propriul serviciu. Românca a făcut două duble-greșeli, a reușit un ace cu serviciul doi, a servit până la 40-15 doar cu al doilea serviciu și a salvat o minge de break, înainte de a-și adjudeca game-ul.

- 1-2: Cehoaica are în continuare un serviciu extrem de puternic și se menține la conducerea setului, după un game în care a reușit primul ace al partidei.

- 1-1: Românca revine de la 15-30 își face serviciul, reușind două lovituri câștigătoare superbe, în lung de linie, cu reverul.

- 0-1: Pliskova servește foarte bine și câștigă primul game al meciului la 15.

- ora 17:09 - A început finala de la Dubai, Simona Halep - Karolina Pliskova

--------------------

- ora 17:04 - Cele două jucătoare se încălzesc înainte de startul finalei de la Dubai.

- ora 17:03 - Simona Halep a câștigat tragerea la sorți și a ales, ca de obicei, să primească.

- ora 17:00 - Cele două finaliste își fac apariția în arenă. Prima a fost Karolina Pliskova, urmată de Simona Halep.

--------------------

Știrea inițială:

SIMONA HALEP - KAROLINA PLISKOVA, FINALA DUBAI. Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Dubai, după victoria superbă reușită în trei seturi în fața danezei Caroline Wozniacki, numărul 5 mondial. Deși a pierdut primul set cu 2-6, românca a revenit fantastic și a mai cedat doar două game-uri până la final, asigurându-și accederea în ultimul act din Emirate.

SIMONA HALEP - KAROLINA PLISKOVA, FINALA DUBAI. Pentru trofeul de la Dubai, Simona Halep va lupta în finală cu Karolina Pliskova (Cehia, locul 18 WTA), jucătoare pe care sportiva noastră nu a mai întâlnit-o până acum. Meciul Simona Halep - Karolina Pliskova se va juca sâmbătă, cu începere de la ora 17:00, și va fi transmis în format LiveText pe WWW.DCNEWS.RO.

Vezi și: Miză uriașă pentru Simona Halep în finala de la Dubai


SIMONA HALEP - KAROLINA PLISKOVA, FINALA DUBAI. Favorită numărul 17 în Emirate, Karolina Pliskova a trecut în semifinale de iberica Garbine Muguruza, scor 6-4, 5-7, 7-5, după două ore şi 53 de minute de joc. În vârstă de 22 ani, cehoaica se află în cea mai bună perioadă a carierei sale în circuitul WTA.

SIMONA HALEP - KAROLINA PLISKOVA, FINALA DUBAI. De partea cealaltă, Simona Halep, numărul 4 mondial şi principala favorită de la Dubai, va juca a doua finală din acest an, după ce s-a impus la Shenzhen (China). Pentru sportiva noastră în vârstă de 23 ani va fi a 16-a finală din circuitul profesionist. Românca are nouă titluri în palmares - Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia (toate în 2013), Doha, Bucureşti (ambele în 2014) şi Shenzhen (2015). Cele șase finale pierdute de Simona Halep sunt: Fes (2010, 2011), Bruxelles (2012), Madrid, Roland Garros şi Turneul Campioanelor de la Singapore (toate în 2014).

Vezi și: Premieră pentru Simona Halep la Dubai. Ce a spus după calificare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel