SIMONA HALEP, ELIMINATĂ de la AUSTRALIAN OPEN de EKATERINA MAKAROVA. Cum explică românca eșecul

Simona Halep a fost eliminată, marți dimineață, în sferturile de finală de la Australian Open, după înfrângerea fără drept de apel suferită în fața rusoaicei Ekaterinei Makarova, scor 4-6, 0-6. A treia favorită de la Melbourne, românca a făcut după meci câteva declarații surprinzătoare.

Vezi și: Simona Halep, eliminată de la Australian Open

La conferința de presă care a urmat partidei, Simona Halep a declarat: "M-am antrenat foarte bine de dimineață, dar poate că am fost un pic prea stresată înainte să înceapă meciul. N-a fost ziua mea bună. Am avut o zi proastă. Dar ea a jucat foarte bine și totul a fost de partea ei. A meritat să câștige. Sunt cu adevărat supărată acum, pentru că n-am putut să joc tenisul meu, jocul meu, dar asta e, trebuie să merg mai departe".

Întrebată dacă, în opinia ei, a pus prea multă presiune pe ea însăși, dat fiind că a fost favorita disputei, sportiva noastră a răspuns: "N-a fost presiune. Nu pot să spun presiune. Poate doar am fost puțin stresată. Nu știu de ce. Am experiență de anul trecut, când am jucat sferturi, nu e vorba de presiune. Pur și simplu, n-am simțit mingea, n-am simțit jocul.

A fost o zi foarte proastă pentru mine. Am simțit de la început că jocul meu nu merge, am încercat să schimb ceva, dar n-a mers. În momentele importante ea a jucat foarte bine. A avut și noroc cu mingile la limită. Ale mele au fost afară. Dar sunt fericită cu performanța mea la acest turneu".

Citește și: SONDAJ: Este Simona Halep pregătită să câștige un Grand Slam?

Simona Halep a încercat apoi să explice atitudinea pe care a arătat-o pe teren: "Uneori se întâmplă să simți că nu ești într-o dispoziție bună să joci, nu simți jocul tău foarte bine. Dar cred că e normal. În multe meciuri e normal să te simți așa.

Mental, am încercat să fac tot ce puteam astăzi. Dar poate nu am luptat prea bine în timpul punctelor. Mi-am pierdut concentrarea ca să câștig punctele, să câștig meciul. N-am mai crezut deloc în al doilea set și poate de aceea am pierdut cu 6-0".

Românca a vorbit și despre adversara sa și a explicat cu ce a surprins-o aceasta: "Mă așteptam să lovească mai tare, dar n-a făcut-o. A jucat un tenis foarte moale astăzi. A deschis foarte bine unghiurile. Așa că a fost un joc diferit. Și a servit foarte bine. Slice-ul ei cu mâna stângă e dificil de returnat".

Simona Halep a recunoscut că sfertul de finală jucat anul trecut la Melbourne a reprezentat un rezultat mare: "Acum nu pot să spun că e mare, dar e de ajuns pentru mine. Am început foarte bine anul, am câștigat un titlu, aici am făcut câteva meciuri bune. Am încredere că acest an va fi mai bun decât anul trecut. Încerc să îmbunătățesc lucrurile în jocul meu, dar și în mintea mea. Cred că sunt pe drumul cel bun pentru a ajunge în top. Dar e dificil.

Orice meci e dificil la acest nivel. Toată lumea vrea să mă învingă, pentru că sunt în top. Dar eu vreau doar să joc cu plăcere și să mă relaxez pe teren, nu vreau să simt presiune. Nu vreau să mă stresez pe teren, e doar tenis. Fiecare meci e diferit, fiecare zi e diferită, dar merg înainte, să văd cât de bună pot să fiu", a încheiat locul 3 WTA, conform digisport.ro.

Vezi și: Performanță colosală! Sfert de finală românesc la Melbourne

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel