Simona Halep, clasament WTA: Podiumul mondial la tenis feminin cu Serena Williams, Maria Şarapova şi Petra Kvitova

Veste tristă pentru Simona Halep, după ce a ratat, marți, calificarea în careul de ași de la Australian Open, în fața rusoaicei Ekaterina Makarova, scor 4-6, 0-6. Sportiva româncă va pierde locul trei mondial, urmând să facă rocada cu Petra Kvitova (în prezent locul 4 WTA), însă după turneul de la Dubai. 

Simona Halep va face rocada cu cehoaica Petra Kvitova și va fi pe locul patru în clasamentul WTA, însă nu de luni, 2 februarie, ci după turneul de la Dubai, scrie sptfm.ro.

În clasamentul WTA care va fi dat publicității săptămâna viitoare, Simona Halep va fi pe locul 3, însă Petra Kvitova se va apropia la numai 91 de puncte, după rezultatele obţinute de cele două la Australian Open.

Ulterior, cele două sportive vor face rocada în clasamentul WTA. Mai exact, după turneul de la Dubai, întrucât această competiție i-a luat locul în categoria Premium 5 – categoria a doua, turneului de la Doha (Qatar). 

Deoarece Halep a câștigat turneul din Qatar de anul trecut, acum ea va pierde automat cele 900 de puncte primite în 2014, în timp ce Kvitova va pierde doar 350 de puncte, întrucât a fost eliminată mult mai devreme.

Halep nu a adunat niciun punct la Melbourne, în schimb sportiva din Cehia va primi 120 de puncte WTA, suficiente pentru a o devansa pe româncă în clasamentul WTA.

În  consecință, podiumul mondial la tenis feminin, după turneul de al Dubai va fi format din Serena Williams, Maria Şarapova şi Petra Kvitova, Halep urmând a fi pe 4.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel