SIMONA HALEP - CARLA SUAREZ NAVARRO 5-7, 6-1, 6-1. Românca s-a calificat în SEMIFINALE la INDIAN WELLS

SIMONA HALEP - CARLA SUAREZ NAVARRO. Simona Halep s-a calificat miercuri seară în semifinalele turneului de la Indian Wells, după victoria obținută împotriva ibericei Carla Suarez Navarro. A treia favorită din California a avut nevoie de trei seturi și aproape două ore de joc pentru a trece de locul 13 WTA.

Simona Halep a început ezitant sfertul de finală cu Carla Suarez Navarro și s-a văzut rapid condusă cu 4-0 în primul set. A urmat o revenire impresionantă, reușind să egaleze la patru, după care însă iberica s-a redresat și a izbutit să-și adjudece primul set, cu 7-5. 

În următoarele două seturi, Simona Halep a făcut o adevărată demonstrație de forță și s-a impus în două seturi identice, scor 6-1, 6-1, asigurându-și calificarea în semifinalele competiției, unde va da peste liderul mondial, Serena Williams. Americanca a trecut în această noapte în sferturile de finală de elvețianca Timea Bacsinszky (locul 26 WTA), scor 7-5, 6-3.

Iată desfășurarea Live Text a meciului:

SIMONA HALEP - CARLA SUAREZ NAVARRO 5-7, 6-1, 6-1


UPDATE: - 6-1: Simona Halep fructifică a doua minge de meci pe care o are cu un ace și se califică în semifinalele turneului de la Indian Wells, după o revenire superbă în fața Carlei Suarez Navarro.

- 5-1: Simona Halep mai face un break la avantaj și va servi pentru victorie și pentru calificarea în sferturi.

- 4-1: Românca nu pare dispusă să-i mai dea vreo șansă adversarei și face un game alb. Simona Halep e la doar două lungimi de victorie.

- 3-1: Simona Halep reface diferența de un break, după încă o șansă irosită, și va servi pentru 4-1 în decisiv.

- 2-1: Din păcate, locul 3 WTA nu și-a consolidat punctul obținut pe serviciul advers, iar Carla Suarez Navarro a făcut re-break rapid.

- 2-0: Simona Halep face break la 30, după ce a condus cu 40-0. Sportiva noastră a reușit un nou punct absolut fantastic, asemănător celui din meciul cu Daniela Hantuchova de la Dubai, pentru care a primit titlul de ”lovitura lunii februarie”.

- 1-0: Românca pășește cu dreptul în decisiv și își face serviciul la avantaj.

- Setul 3 începe cu Simona Halep la serviciu.

------------------------

- 6-1: Simona Halep are nevoie de doar 30 de minute pentru a se impune în acest act și pentru a trimite meciul în set decisiv. Românca a încheiat setul cu un break la 0. 4-11 a fost în acest set raportul greșelilor neforțate, de data asta în favoarea Carlei.

- 5-1: Navarro a revenit de la 40-15 pentru Halep, dar sportiva noastră a continuat să atace și a făcut game-ul la al doilea avantaj.

- 4-1: Românca returnează bine și câștigă un break în care și-a măcinat adversara cu backhand-urile magistrale trimise din situații imposibile.  Sportiva noastră a avut nevoie de trei șanse de break pentru a face 4-1.

- 3-1: Simona Halep servește din ce în ce mai bine și face al doilea game alb al setului.

- 2-1: Locul 3 WTA reușește primul break al setului secund și trece pentru prima dată în avantaj. Românca a început să gestioneze mai bine schimburile lungi de mingi.

- 1-1: Simona Halep răspunde în stil mare și egalează cu un game alb, la 0.

- 0-1: Iberica începe bine și actul secund, cu game pe propriul serviciu.

- Setul secund începe tot cu Suarez Navarro la serviciu. Simona Halep a purtat o discuție cu antrenorul Victor Ioniță între seturi. Acesta i-a spus să nu mai fie nervoasă, dar să fie mai agresivă, în special pe serviciul doi.

------------------------

- 5-7: Iberica mai face un break și își adjudecă primul set, după 56 de minute de joc. Navarro profită din plin de erorile neforțate comise de româncă și o taxează din plin când sportiva noastră începe punctul cu serviciul 2. De asemenea, spaniola o plimbă pe Simona Halep pe linia de fund până când i se ivește ocazia perfectă pentru a ataca decisiv, de cele mai multe ori cu forehand-ul. 26-18 a fost raportul greșelilor neforțate în primul set, pentru Simona Halep.

- 5-6: Navarro nu îi dă șanse Simonei când se află la serviciu și trece iar la conducere.

- 5-5: Românca revine de la 15-30 și câștigă game-ul. Din păcate, sportiva noastră are probleme serioase la serviciu: primul nu îi intră, iar pe al doilea are un procentaj dezastruos de puncte câștigate - 23%. În schimb, Simona Halep a început să insiste pe reverul adversarei, iar tactica pare să dea roade, după ce spaniola a reușit în debutul jocului mai multe puncte direct cu dreapta.

- 4-5: După patru game-uri consecutive pierdute, Suarez Navarro revine pe propriul serviciu și face game alb, trecând din nou la conducerea setului.

- 4-4: Românca revine fantastic de la 0-4 și egalează, după un game în care a avut 40-0, dar pe care și l-a adjudecat la avantaj. În timpul acestui punct, după o minge trimisă în fileu, Simona Halep și-a reproșat cu voce tare greșeala comisă.

- 3-4: Numărul 3 WTA continuă cursa de urmărire a Carlei Suarez Navarro, anulează și cel de-al doilea break și se apropie la un singur game, urmând să servească. Spaniola a cerut ajutorul antrenorului său după acest punct.

- 2-4: Simona Halep își face pentru prima dată serviciul și se apropie de iberică, după un game în care a trimis o nouă lovitură câștigătoare superbă în diagonală, cu reverul de această dată.

- 1-4: Sportiva noastră izbutește să recupereze un break, pe care l-a încheiat cu superbă dreaptă câștigătoare în diagonală, trimisă din defensivă. Pentru a doua oară în set, Suarez Navarro obține un punct cu ajutorul benzii fileului, care, din fericire, nu a ajutat-o în final.

- 0-4: Simona Halep servește extrem de modest, iar iberica profită din plin. Navarro returnează bine și o plimbă pe româncă dintr-un colț în celălalt al liniei de fund, până când defensiva acesteia cedează. De notat că Simona a încheiat game-ul cu o dublă greșeală.

- 0-3: Spaniola își continuă startul ca din pușcă și nu are probleme în a-și adjudeca, la 15, încă un game pe propriul serviciu.

- 0-2: Simona Halep are probleme pe propriul serviciu și, după un game foarte lung și disputat și patru șanse irosite, Carla Suarez Navarro a făcut break-ul. Românca a reușit însă în acest game un punct genial, care i-ar putea aduce noi premii.

- 0-1: Navarro începe meciul bine pe propriul serviciu și face primul game, la 30.

- ora 22:07 - A început sfertul de finală Simona Halep - Carla Suarez Navarro. Iberica servește prima

------------------------

- ora 22:04 - Simona Halep a câștigat tragerea la sorți și a ales să primească. Cele două sportive se încălzesc, iar partida va începe în scurt timp.

- ora 21:45 - Feliciano Lopez a trecut în două seturi de Kei Nishikori, scor 6-4, 7-6 (2), astfel că meciul Simonei Halep va începe în câteva minute pe Terenul Central de la Indian Wells.

------------------------

Știrea inițială:

SIMONA HALEP - CARLA SUAREZ NAVARRO. Organizatorii turneului de la Indian Wells au anunțat programul meciurilor de astăzi. La nici 24 de ore după ce a trecut de Karolina Pliskova, scor 6-4, 6-4, Simona Halep va juca în sferturi împotriva ibericei Carla Suarez Navarro (locul 13 WTA și favorita numărul 12).

SIMONA HALEP - CARLA SUAREZ NAVARRO. Partida dintre Simona Halep și Carla Suarez Navarro se va disputa pe Terenul Central de la Indian Wells, după meciul Feliciano Lopez - Kei Nishikori, programat pentru ora 20:00. Astfel, sfertul de finală al româncei de pe locul 3 WTA va începe undeva în jurul orei 22:00 și va fi transmis în format Live Text pe WWW.DCNEWS.RO. 

SIMONA HALEP - CARLA SUAREZ NAVARRO. Simona Halep și Carla Suarez Navarro s-au mai întâlnit de opt ori în circuitul WTA, fiecare jucătoare impunându-se de patru ori. În 2014, cele două ar fi trebuit să joace la Roma, dar românca s-a retras din cauza unei accidentări.

Vezi și: VIDEO: Lovituri superbe reușite de Simona Halep în meciul cu Pliskova

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel