SIMONA HALEP, eliminată de CARLA SUAREZ-NAVARRO în SEMIFINALE la ROMA, scor 6-2, 3-6, 5-7

Numărul 2 mondial, Simona Halep, a fost eliminată, sâmbătă, în semifinalele turneului de categorie Premier 5 de la Roma, după un meci dramatic pierdut în fața jucătoarei spaniole Carla Suarez-Navarro, locul 10 WTA. Iberica s-a impus în trei seturi, după două ore și jumătate de joc, scor 6-2, 3-6, 5-7 și va juca în finala din capitala Italiei împotriva Mariei Sharapova (locul 3 WTA) sau a Dariei Gavrilova (locul 78 WTA).

Iată desfășurarea Live Text a meciului:

SIMONA HALEP - CARLA SUAREZ-NAVARRO 6-2, 3-6, 5-7

-------------------------

Setul 3:

- 5-7: Carla Suarez-Navarro câștigă meciul și se califică în finala de la Roma după al treilea game consecutiv în care Simona Halep a condus cu 30-0. Românca a trimis afară de două ori și o dată în fileu, permițându-i ibericei să aibă prima minge de meci. Carla Suarez-Navarro a lovit fileul, irosind șansa de meci. A urmat un punct controlat de Simona Halep, care a obligat-o pe adversară să greșească. Românca a expediat însă afară mingea ce ar fi putut împinge decisivul în tie-break. A urmat un retur trimis în out, iar jucătoarea spaniolă a irosit și a doua minge de meci, cu o lovitură trimisă în fileu. Simona și-a construit excelent punctul, a urcat la fileu pentru vole, dar iberica s-a apărat incredibil, a ghicit unde va trimite românca și a returnat în terenul advers, pentru a treia minge de meci, pe care a concretizat-o, pentru accederea în ultimul act al turneului de la Roma.

- 5-6: Carla Suarez-Navarro face break, după ce a revenit din nou de la 30-0 pentru Simona Halep. Iberica și-a procurat mingea de break cu o dreaptă câștigătoare trimisă în diagonală din interiorul terenului, după care a profitat de o lovitură trimisă afară de sportiva noastră, pentru a face 5-6 în decisiv. Jucătoarea spaniolă va servi pentru meci. 

- 5-5: Carla Suarez-Navarro și-a făcut și ea serviciul, după ce Simona Halep a avut 30-0 și a fost la două puncte de finală. De la acel moment însă, românca a trimis trei mingi în fileu și i-a permis adversarei să revină și să treacă la conducerea game-ului. Carla Suarez-Navarro a trimis afară și s-a făcut 40-40. Au urmat însă un retur afară și o minge trimisă în fileu de Simona Halep, care i-a făcut cadou game-ul adversarei sale.

- 5-4: Simona Halep a rupt seria break-urilor și a reușit primul game din decisiv câștigat cu serviciul. La 15-15, locul 2 WTA și-a construit superb punctul, însă a trimis afară drive-vole-ul executat din apropierea fileului. A urmat un nou schimb intens de mingi, în care sportiva noastră și-a plimbat adversara dintr-un colț în altul al terenului și pe care l-a închis cu reverul. Iberica a rezistat unui nou asalt și a făcut un punct incredibil din defensivă, care i-a adus o șansă de break. Simona Halep a construit din nou splendid și a egalat cu un vole trimis cu backhandul din apropierea fileului, pe contre-pied. Românca i-a anulat ibericei o nouă șansă de break, cu o dreaptă trimisă din interiorul terenului pe contre-pierd. Au urmat două retururi trimise în fileu de Carla Suarez-Navarro, iar Simona Halep trece pentru prima dată la conducerea decisivului.

- 4-4: Simona Halep a revenit după ce a fost condusă cu 0-30 și a trecut în avantaj grație unei drepte câștigătoare executate din interiorul terenului. A irosit însă mingea de break, trimițând afară. Suarez-Navarro i-a făcut cadou româncei o nouă șansă de 4-4, lovind fileul, iar Simona Halep nu a mai iertat și a egalat în decisiv.

- 3-4: Al șaptelea break la rând din decisiv, pe care iberica și l-a adjudecat la 0. La 0-30, Simona Halep a ratat pentru a patra oară în acest joc o lovitură simplă din apropierea fileului. Carla Suarez-Navarro și-a chemat antrenorul în teren după acest game.

- 3-3: Simona Halep face break, la 30, și o egalează pe Carla Suarez-Navarro la jumătatea setului decisiv. Cele două jucătoare se află pe rând la conducerea punctelor și ambele etalează o deplasare pe teren și o defensivă incredibile, obligându-se una pe cealaltă să muncească foarte mult pentru adjudecarea punctelor.

- 2-3: Încă un break, reușit de jucătoarea spaniolă de această dată. La 30-30, Carla Suarez-Navarro a avut noroc și a făcut 30-40 cu un slice care a atins banda fileului, după care a căzut în terenul Simonei Halep. Locul 10 WTA a închis punctul cu un vole executat foarte bine din apropierea fileului.

- 2-2: Continuă seria break-urilor din decisiv! Simona Halep a avut 40-15, iberica a anulat prima minge de break a româncei, cu o scurtă de la fileu, la care locul 2 mondial n-a mai ajuns, dar sportiva noastră a concretizat a doua șansă de 2-2 și a egalat în decisiv.

- 1-2: Al treilea break consecutiv al setului 3. Carla Suarez-Navarro se impune pe serviciul advers, la 15, și revine la conducerea decisivului.

- 1-1: Simona Halep face re-break, după un game în care a reușit cel mai frumos punct al meciului de până acum, pentru 40-30: românca a plimbat-o pe tot terenul pe adversara sa, care se agață incredibil de fiecare minge, însă de data aceasta nu a mai avut ce face. Sportiva noastră a închis punctul cu o minge care a mușcat tușa, contestată în zadar de iberică.

- 0-1: Carla Suarez-Navarro începe decisivul cu un break, la 15, după ce Simona Halep a făcut primul punct al setului, cu un vole-stop foarte frumos, executat de sub fileu.

- ora 14:40 - A început setul decisiv, cu Simona Halep la serviciu.

-------------------------

Setul 2:

- 3-6: Carla Suarez-Navarro câștigă setul secund după un nou game dramatic. Iberica a avut 40-15 și două mingi de set. A urmat însă o dublă geșeală. La 30-40, Simona Halep a atacat foarte bine și a venit la fileu, de unde a obligat-o pe adversara sa să greșească. Românca și-a procurat o minge de break cu un backhand extraordinar trimis în lung de linie, marcă înregistrată. A urmat un rever identic, ce a pus-o în situația de a face 4-5 cu o dreaptă simplă de la fileu, dar, pentru a treia oară în acest meci, a trimis afară din acea poziție ideală. Jucătoarea spaniolă și-a procurat o nouă minge de set, pe care de această dată a concretizat-o și a împins meciul în decisiv, după aproape o oră și jumătate de joc. Carla Suarez-Navarro a solicitat ajutorul antrenorului ei și după acest set, în vreme ce Simona Halep a intrat la vestiare.

- 3-5: Simona Halep rămâne în set, după cel mai disputat game al meciului. Iberica a avut condus cu 15-40, dar a irosit cele două șanse de set cu mingi trimise afară. Au urmat două mingi de 3-5 ratate de sportiva noastră, care a mai anulat două șanse de set ale adversarei, înainte de a-și face serviciul.

- 2-5: Iberica face un game alb, iar Simona Halep pare puțin deconectată de la joc.

- 2-4: Un nou break pentru Carla Suarez-Navarro. Simona Halep a revenit de la 15-40, a egalat, dar iberica a făcut punct și a trecut în avantaj, moment în care românca a dat cu racheta de pâmânt și a distrus-o, schimbând a doua rachetă în acest meci. A urmat o nouă minge trimisă afară din apropierea fileului de Simona Halep, iar jucătoarea spaniolă a făcut re-break.

- 2-3: Simona Halep face re-break după un game extrem de disputat, plin însă de greșeli neforțate de ambele părți. Românca a irosit prima șansă de re-break cu un retur trimis afară, după care lovit fileul, oferindu-i minge de 1-4 ibericei. Locul 10 mondial a dat însă de două ori la rând afară și i-a oferit Simonei Halep o nouă minge de break, pe care a jucat-o cu serviciul 2. Într-un final, sportiva noastă a făcut break grație unui backhand expediat în out de adversară.

- 1-3: Locul 10 WTA reușește break-ul și se desprinde în setul secund. Românca a egalat de la 0-30, dar nu a mai reușit să-și ducă revenirea până la final de data asta.

- 1-2: Carla Suarez-Navarro trece la conducerea setului doi, iar Simona Halep dă semne tot mai evidente de nervozitate. Românca a început game-ul pe serviciul advers cu un backhand splendid câștigător, în diagonală. A irosit incredibil șansa de 30-0, cu un vole din apropierea fileului la care Suarez-Navarro deja renunțase să mai alerge, dar pe care l-a trimis mult afară. La 30-40 pentru iberică, sportiva noastră a trimis din nou afară și i-a făcut cadou game-ul adversarei.

- 1-1: Carla Suarez-Navarro face re-break, la 15, profitând de erorile neforțatate ale Simonei Halep. După ce a trimis afară mingea de 15-40, sportiva noastră s-a ținut de glezna stângă, iar la scurt timp a dat cu racheta de pământ. Imediat, a urmat o altă minge trimisă afară, ce i-a permis ibericei să facă break.

- 1-0: Simona Halep începe excelent actul secund, cu break, după ce a anulat o minge de 0-1 a adversarei. Românca o exasperează pur și simplu pe jucătoarea spaniolă cu reverurile în lung de linie câștigătoare pe care le reușește.

- ora 13:47 - A început setul secund, cu Carla Suarez-Navarro la serviciu.

-------------------------

Setul 1:

- 6-2: Simona Halep își adjudecă setul, după 36 de minute de joc. Românca a început bine game-ul pe propriul serviciu, cu un backhand câștigător. Suarez-Navarro a revenit și a condus cu 15-30, grație unui retur câștigător. Românca a făcut o dublă greșeală ce a dus scorul la 15-40 și i-a oferit două mingi de break adversarei. Iberica a trimis însă afară două retururi  și s-a ajuns la 40-40. Românca a irosit prima minge de set, a anulat o nouă șansă de break a adversarei, după ce și-a schimbat racheta, și a închis setul cu un backhand câștigător de toată frumusețea. Carla Suarez-Navarro a apelat la intervenția antrenorului după acest set.

- 5-2: Sportiva noastră își adjudecă al treilea break consecutiv și al cincilea game la rând și va servi pentru câștigarea setului, după ce a fost condusă cu 0-2 în debutul meciului.

- 4-2: Simona Halep câștigă al patrulea game consecutive. Sportiva noastră a fost din nou condusă cu 0-30 pe propriul serviciu, dar a revenit fantastic. A reușit o scurtă superbă pentru 15-30, pe care iberica s-a limitat doar să o privească, urmată de o dreaptă trimisă afară de Suarez-Navarro. A urmat un nou un-doi reușit pentru 40-30, după care Simona a închis punctul cu un forehand câștigător din interiorul terenului.

- 3-2: Simona Halep este tot mai agresivă și mai face un break, la 15. Punctul de 40-15 a fost cel mai frumos de până acum al jocului, câștigat de româncă după un schimb foarte disputat și foarte frumos. La ultima minge a game-ului, Suarez-Navarro a trimis afară cu reverul.

- 2-2: Game superb reușit de româncă! Simona a fost condusă cu 0-30, a egalat, a trecut în avantaj cu un backhand direct câștigător superb și a încheiat game-ul cu un vole din apropierea fileului, după un serviciu foarte bun.

- 1-2: Simona Halep reușește imediat re-break-ul și nu-i permite adversarei să se desprindă. Românca a avut 30-0, iberica a egalat, dar sportiva noastră a câștigat două puncte ce i-au adus break-ul.

- 0-2: Suarez-Navarro face break, după un nou game în care Simona Halep a greșit foarte mult. Românca a trimis afară primele două mingi ale meciului, după care a reușit o dreaptă câștigătoare din interiorul terenului. A urmat însă un forehand care s-a oprit în fileu, iar iberica a închis punctul cu o dreaptă în lung de linie ce a prins tușa. Românca insistă pe backhand-ul adversarei, care însă nu dă semne de slăbiciune și rezistă.

- 0-1: Jucătoarea spaniolă își face fără prea mari probleme serviciul, la 15, profitând de mingile trimise afară de Simona Halep.

- ora 13:09 - A început meciul Simona Halep - Carla Suarez-Navarro, cu iberica la serviciu.

-------------------------

- ora 13:01 - Cele două jucătoare și-au făcut apariția pe Terenul Central de la Roma și se încălzesc timp de câteva minute, înainte de începerea partidei.

-------------------------

Știrea inițială:

SIMONA HALEP - CARLA SUAREZ-NAVARRO. Simona Halep s-a calificat, vineri, în semifinalele de la Roma, după ce a surclasat-o pe Alexandra Dulgheru, scor 6-1, 6-0.

SIMONA HALEP - CARLA SUAREZ-NAVARRO. Pentru calificarea în finala turneului de categorie premier 5, numărul 2 mondial se va bate cu iberica de pe locul 10 WTA, Carla Suarez-Navarro. Meciul se va disputa sâmbătă, de la ora 13:00, pe Terenul Central din capitala Italiei, și va fi transmis în format Live Text pe WWW.DCNEWS.RO.

Vezi și: Record pentru Halep! Performanța care va face înconjurul lumii

SIMONA HALEP - CARLA SUAREZ-NAVARRO. Carla Suarez-Navarro a trecut în sferturile de finală de la Roma de cehoaica Petra Kvitova, numărul 4 mondial, scor 6-3, 6-2.

SIMONA HALEP - CARLA SUAREZ-NAVARRO. De-a lungul turneului, Carla Suarez-Navarro a mai trecut de Eugenie Bouchard (locul 6 WTA), Heather Watson (locul 41 WTA) şi Mona Barthel (locul 38 WTA).

SIMONA HALEP - CARLA SUAREZ-NAVARRO. Simona Halep şi Carla Suarez-Navarro au mai jucat nouă meciuri în circuitul WTA până acum, iar românca s-a impus de cinci ori, în vreme ce iberica a câștigat în patru rânduri. Am fi putut vorbi de 10 întâlniri, dar Carla Suarez-Navaro a profitat de abandonul sportivei noastre ediția trecută de la Roma, iar acel episod nu a intrat în palmaresul oficial.

SIMONA HALEP - CARLA SUAREZ-NAVARRO. Ultimul duel direct dintre cele două a avut loc anul acesta, la Indian Wells, când Simona Halep s-a impus în trei seturi, scor 5-7, 6-1, 6-1.

Iată istoricul întâlnirilor Simona Halep - Carla Suarez-Navarro:

 An, Turneu  Câştigătoare/Scor
2010, Barcelona  Carla Suarez Navarro, 6-4 3-6 6-3
2011, US Open  Carla Suarez Navarro, 3-6 6-2 6-2
2012, Miami  Simona Halep, 6-7 (7) 6-3 6-3
2012, Barcelona  Carla Suarez Navarro, 6-4 6-1
2012, Tokyo  Simona Halep, 6-2 6-3
2013, Roland Garros  Carla Suarez Navarro, 3-6 6-2 6-2
2013, Hertongenbosch  Simona Halep, 6-3 6-2
2013, New Haven  Simona Halep, 3-6 6-4 6-1
2014, Roma  Carla Suarez Navarro, abandon Halep
2015, Indian Wells  Simona Halep, 5-7 6-1 6-1

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel