SFINȚII MIHAIL ȘI GRAVIIL. Târgul de Sfinţii Mihail şi Gavriil, sâmbătă şi duminică, la MNŢR

SFINȚII MIHAIL ȘI GRAVIIL. Aproximativ 50 de de meşteri şi artişti iconari vor fi prezenţi sâmbătă şi duminică la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, la târgul de Sfinţii Mihail şi Gavriil.

SFINȚII MIHAIL ȘI GRAVIIL. Potrivit unui comunicat al MNŢR, transmis marţi Agerpres, 'alături de meşteri, Galeria de Artă Ţărănească scoate în curte obiecte care mai de care mai încântătoare: haine de sărbătoare, ştergare din bumbac, scoarţe, lepedee şi feţe de masă; ploşti, ulcioare, căni, farfurii; obiecte din lemn: linguri, casete, scaune; ouă încondeiate; icoane pictate pe lemn sau pe sticlă, împletituri şi alte meşteşuguri'.

SFINȚII MIHAIL ȘI GRAVIIL. Cei care aleg să vină la târg pot cumpăra miere, dulceaţă, prăjituri, zacuscă, sucuri şi ţuică. Preţul biletului este de 4 lei, 2 lei - pentru elevi, studenţi, pensionari.

SFINȚII MIHAIL ȘI GRAVIIL. Târgul de Sfinţii Mihail şi Gavriil este ultimul din seria de acţiuni începute în luna septembrie în cadrul evenimentului Primenire, prin care Muzeul Ţăranului a relansat promovarea târgurilor dedicate meşterilor, artizanilor şi artiştilor care recuperează şi revitalizează meşteşugurile, aducând, de asemenea, în atenţia publicului noi interpretări formale ale obiectului tradiţional, mai informează comunicatul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel