Sfaturi pentru a avea o memorie mai bună

Memoria este una dintre funcțiile de bază ale organismului, drept pentru care este foarte important să optimizăm perfomanțele sale. La fel ca și în cazul formei fizice, memoria se întreține cu exercițiu, iar site-ul passionsante.be are câteva recomandări în acest sens. 

Un prim sfat este să te asiguri că pentru un somn suficient, benefic pentru consolidarea memorării informațiilor asimilate în timpul zilei. Cum cel mai aprig dușman al memoriei este inactivitatea cerebrală, pasivitatea, se recomandă, de asemenea, sporturile cerebrale care întăresc memoria semantică, care permite stocarea informațiilor generale, precum și amintirea lor rapidă și fără efort, relatează Agerpres.

Mișcarea și aerisirea. Pentru optimizarea performanțelor memoriei nu trebuie evitat practicarea unei activități fizice, ridicarea regulată de pe scaunul de la birou pentru a face câțiva pași, ieșirea la prânz pentru o scurtă plimbare, urcatul mai degrabă pe scări decât cu liftul.

Curiozitatea una dintre cele mai bune stimulente pentru memorie, menținând facultățile mentale active.

Gestionarea stresului.  Un nivel crescut de adrenalină poate fi util în cazul unui examen sau al participării la o conferință importantă, însă acumularea de stres și anxietate produce perturbări ale memoriei și concentrării.

Concentrarea pe lucruri importante. În vremurile actuale, sarcinile pentru o singură zi sunt tot mai numeroase, așa încât este necesară o bună organizare, în funcție de priorități.

Obiectele care aduc aminte de ceva nu pun la lucru memoria, dar cel puțin o debarasează de unele lucruri, dacă sunt încredințate unor aide-memoire.

Ascultarea cu atenție. Trebuie precizat că ascultarea neatentă unui interlocutor nu ajută absolut deloc memoria.

Alimentația corectă, începând cu micul dejun, este o altă recomandare pentru o memorie mai bună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel