Diaconu, sfat pentru Băsescu: Mai este o carte care ar trebui citită

Mircea Diaconu a fost, vineri seară, invitat în cadrul emisiunii "Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu", de la Antena 3, unde a vorbit despre campania electorală, dar și modul în care președintele Traian Băsescu se implică în promovarea Partidului Mișcarea Populară. 

Fost membru al PNL, Mircea Diaconu a afirmat că este sceptic în privința unei refaceri a USL, considerând că ar fi miraculos dacă s-ar întâmpla, însă a precizat că "tema anti-Băsescu este mai actuală ca oricând. Sper din tot sufletul ca liberalii să nu rămână cu dl Traian Băsescu și sunt sigur, foarte sigur de lucrul ăsta. (...) Așteptăm 25, pentru că 25 mai va însemna o cu totul altă așezare. Atunci va fi realitatea, procentual, pe masă".

Nu trebuie să mai acceptăm "furtul calificat"

Ulterior, în cadrul aceleiași emisiuni, a fost comentat și mesajul dur pe care președintele fondator al PC, Dan Voiculescu, i l-a transmis președintelui Traian Băsescu.

Referitor la ceea ce afirmă Dan Voiculescu despre vizita de la Palatul Cotroceni, când Traian Băsescu, la o cafea, l-a rugat să renunțe în a-l mai sprijini pe Călin Popescu Tăriceanu ca prim-ministru, Mircea Diaconu a declarat: "Acolo este cu totul altceva. Este furt calificat. Este o regulă: sunt niște alegeri și apar niște procente și se montează o majoritate și un Parlament, pe baza acestor procente, care înseamnă contractul între cetăteni și cei care au cerut votul. Dacă cineva vrea s-o modifice, atunci este furt calificat al votului cetățenilor. Acea majoritate se poate modifica dacă discutăm de negocierile între partidele politice, dar nu președintele. El nu are voie să facă niciun gen de negocieri de tipul acesta, "vin-o la mine la o cafea ca să nu-l mai susții pe ăla în Parlament". Un președinte este președinte să constate majorități, să le protejeze și să le accepte ca mecanică, să le gireze, nu să fure de colo 5 parlamentari, mai adaugă dincolo, lasă că facem noi altfel, votați voi cum vreți, că aranjăm noi pe acolo cum vrem noi altă najoritate și guvernăm. Așa a fost tot guvernul Boc. Este foarte grav și o practică cu care parcă ne-am și obișnuit, o acceptăm iată că se întâmplă. Nu, nu trebuie să o mai acceptăm", a explicat Mircea Diaconu.

Citește și Voiculescu, dezlănțuit împotriva lui Băsescu: În delirul tău...

De asemenea, Mircea Diaconu a avut și un mesaj pentru președintele Traian Băsescu: "Mai este o carte care ar trebui citită de domnul președinte actual: "Minima Moralia" a lui Andrei Pleșu. Setul elementar de reguli pentru conviețuirea interumană, trebuie respectat! Este simplu și foarte clar: un președinte nu este al unui partid, nu face partide de loc. În clipa aceea, concluzia firească, ca la matematică: nu este președinte! Genul acesta de comportament, egal, nu este președinte!", a declarat Mircea Diaconu.

Candidatul independent la europarlamentare, Mircea Diaconu, a vorbit și despre ceea ce îi provoacă teamă: "Știți ce mă sperie, în continuare mă sperie? În continuare mă sperie că zicem că se va termina, dar nu se va termina. În continuare, semnalele pe care le vedem în jur și genul ăsta de comportament denotă automat un fel de curaj la limita anormalului ", a mai spus Mircea Diaconu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel