Sfântul Alexandru. Cele mai frumoase mesaje de ziua protectorului omenirii

Pe 30 august, creştinii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sfântul Alexandru, cel supranumit "protectorul omenirii", acesta fiind unul dintre cei mai mari ierarhi ai Bisericii și un apărător neînfricat al credinței creștine în perioada  arianismului.

Sf. ALEXANDRU a trăit la începutul secolului al IV-lea, pe vremea Sfântului Împărat Constantin cel Mare și a fost ucenic al Arhiepiscopul Mitrofan al Bizantului. Ierarhul a dus o viață modestă, fără știința cărților însă, datorită virtuțiilor sale a fost considerat îndeajuns de demn încât să îl slujească pe Sfântul Micoana-sfantul-alexandruitrofan, iar apoi să ajungă el însuși Patriarh.

Sf. ALEXANDRU este unul dintre marii cuviosi, cinstiti pentru viata si minunile pe care le-a savarsit. Din pricina varstei inaintate Patriarhul din acea vreme al Constantinopolului, Sfantul Mitrofan, l-a rugat pe Alexandru sa partipe in locul sau la primul Conciliu de la Niceea. Aici Sf. Alexandru a aparat religia si credinta impotriva ereziei lui Arie, care sustinea ca Fiul nu este vesnic, ci a fost creat de Tatal.

Dupa ce s-a incheiat Sinodul, un inger i-a aparut Patriarhului spunandu-i ca cel care va lua scaunul bisericesc va fi Alexandru slujitorul sau. Ajungand Patriarh al Constantinopolului, Sfantul Alexandru, care avea deja aproape 70 de ani a continuat sa apere Credinta Ortodoxa in fata intrigilor lui Arie si a acolitilor sai.

Sf. ALEXANDRU. Numele Alexandru reproduce vechiul nume persan Aleksandros. În Grecia antică, cea mai veche atestare provine din Iliada, Aleksandros fiind un alt nume al lui Pariş, fiul regelui Priam. Femininul Aleksandra apare prima dată în Descrierea Eladei a lui Pausanias, ca supranume pentru Casandra, sora lui Paris. Aleksandros este considerat un nume compus din verbul grecesc alexo – a apăra, a proteja şi andros, formă de genitiv a substantivului aner – bărbat, om, element frecvent în onomastica greacă. Aşadar, semnificaţia numelui Alexandru ar fi care îi apară pe oameni.

Sf. ALEXANDRU a trecut la cele vesnice în anul 337, la varsta de 98 de ani.

[citeste si]

Numele sărbătoriților de Sfântul Alexandru, inclusiv numele derivate: Alexandra, Alecu, Lexi, Lixandru, Lixandra, Lisandru, Lisandra, Sandru, Sandra, Alexandrin, Alexandrina, Sandrina, Sandu, Sanda, Sandel, Sanducu, Ducu, Dutu, Saşa, Alessandra

Sf. ALEXANDRU. De aceeaşi popularitate s-a bucurat numele Alexandru şi în Europa apuseana medievală, mai ales datorită lucrării Alexandria sau Romanul lui Alexandru cel Mare, care a fost, timp de secole, operă literară cu cea mai largă răspândire. Scris în secolul al III-lea de un autor necunoscut, în Egiptul ocupat de greci, Romanul lui Alexandru a pătruns în Ţările Române în secolul al XVI-lea. În folclorul românesc, Alexandru este un ideal de vitejie, influenta cărţii resimţindu-se şi în onomastica populară, în care circulă, alături de numele original, şi derivate de la el. În istoria romanilor, Alexandru a fost un nume tradiţional pentru domnitori. Astfel, nu mai puţin de 22 de domni din Ţara Românească şi Moldova au purtat numele Alexandru.

Mesaje, urări, sms-uri şi felicitări de Sf. ALEXANDRU

Sf. ALEXANDRU. Mesaje de SFÂNTUL ALEXANDRU trimitem și persoanelor care poartă numele de Alexandra, Alecu, Lexi, Lixandru, Lixandra, Lisandru, Lisandra, Sandru, Sandra, Alexandrin, Alexandrina, Sandrina, Sandu, Sanda, Sandel, Sanducu, Ducu, Dutu, Saşa, Alessandra.

Sf. ALEXANDRU. Sociabile, independente, optimiste, joviale, despre persoanele cu numele Alexandru se spune că sunt îndrăgostite de libertate. Sunt firi energice, distinse, seducătoare, înzestrate chiar cu o anumită carisma. Mereu cu zâmbetul pe buze, Alexandru se face repede remarcat şi îndrăgit. Îi place să comunice şi apreciază în mod deosebit activităţile în echipă. Tandru, sensibil şi generos, Alexandru încearcă să fie mereu pe placul celor din jur.

Sf. ALEXANDRU. Ce semnifică numele ALEXANDRA
Despre Alexandra se crede că este puternică, ambiţioasă şi curajoasă. Partenerul ei de viaţă trebuie să fie la înălţime! Ştie să fructifice şansele care i se oferă şi poate face carieră în domenii precum finanţe, justiţie, audiovizual, jurnalism sau sport.

MESAJE DE SFANTUL ALEXANDRU

- Fie ca din aceasta zi sfântă, in drumul lin al vieții tale, sa răsară mereu cate-o raza de soare care sa îți aducă fericire si bucurie! Să ai parte de multa sănătate, sa ai sufletul curat si toate dorințele sa ti se împlinească! La mulți ani!

- De ziua numelui tău, iți doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sănătate si sa ti se îndeplinească toate dorințele! La mulți ani, Alex!

- La mulți ani si Sfântul Alexandru sa te călăuzească mereu!

- Sa-ti dea Domnul sănătate, judecata înțeleapta, viată lunga pământeasca, ce dorești sa se-împlinească!"

- Cu ocazia sărbătoririi numelui primiți un călduros „La mulți ani"! Sa aveți parte de multa sănătate, multe realizări si tot ce va doriți lângă cei dragi!

-  De ziua numelui iți doresc si nu numai, tot ce-mi doresc mie! Sa fii sănătos, bogat si cumpătat! Femeile sa curgă ca berea si vinul! La mulți ani!

- Iți urez sa ai o zi a numelui la fel de luminoasa precum aripile unui fluture, la fel de fericita precum cântecul privighetoarei si la fel de frumoasa precum o gradina plina cu flori.

-  Îți urez „La mulți ani", pentru ca porți acest nume, si fie ca Sfântul Alexandru, al cărui nume îl porți, sa-si coboare ochii asupra ta si sa iți dăruiască fericirea dorita si liniștea interioara.

- Ne gândim cu toții la tine si, pentru ca astăzi este o zi speciala, iți uram un sincer „La mulți ani"!

- Fie ca aceasta zi sa-ti deschidă poarta unui viitor plin de succese, Dumnezeu sa-ti dea un curcubeu la fiecare furtuna, un zâmbet la fiecare lacrima, sănătate, împliniri si multa iubire! La mulți ani!

- Sfântul Alexandru sa te ocrotească in fiecare zi, sa-ti aducă liniște si pace si sa nu lase ca speranța sa se stingă din sufletul tău! La mulți ani cu împliniri si momente frumoase in viitor!

- Fie ca din aceasta zi sfântă, in drumul lin al vieții dvs., sa răsară mereu cate-o raza de soare care sa va aducă fericire si bucurie. Va doresc multa sănătate, sa aveți sufletul curat si toate dorințele sa vi se împlinească. La mulți ani!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel