Setsuko Hara, o legendă a cinematografiei japoneze, a murit-VIDEO

Setsuko Hara, legendă a cinematografiei japoneze, a murit la vârsta de 95 de ani, a anunțat joi presa niponă, citând familia artistei.

Pe numele său real Masae Aida, actrița fusese spitalizată în luna august, iar decesul survenit în 5 septembrie a fost anunțat doar în cursul acestei săptămâni, transmite AFP. Setsuko Hara, care a rămas departe de presă după ce și-a încheiat brusc bogata sa carieră cinematografică, începută în anii '30, "nu dorea să se vorbească" despre ea și boala de care suferea, a declarat agenției de presă japoneze Kyodo nepotul ei, în vârstă de 75 de ani.

Actrița a ajuns celebră după Al Doilea Război Mondial datorită marilor roluri jucate în multe filme ale regizorului Yasujiro Ozu, printre care "Călătorie la Tokyo" (1953), considerat o capodoperă a cinematografiei mondiale. Hara interpreta o văduvă de război, mai atașată de socrii ei decât propriii lor copii, prea ocupați într-o societate japoneză în care relațiile de familie începeau să slăbească.

Setsuko Hara, care nu s-a căsătorit niciodată — și care, din acest motiv, era numită "Fecioara eternă" — a jucat și în filme regizate de Akiro Kurosawa, precum "Nu îmi regret tinerețea" și "Idiotul", sau de Tadashi Imai și Mikio Naruse.

Modestă și elegantă, ea s-a retras după ultimul film, turnat în 1962, fără să își dezvăluie motivele, încheie AFP.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel