Serviciile secrete britanice, drept de veto la îmbarcarea în avioane

Premierul britanic David Cameron vrea să faciliteze accesul serviciilor secrete la informații despre pasagerii curselor aeriene și anunță intensificarea cooperării cu Turcia și Germania într-o tentativă de a stopa fluxul de jihadiști britanici care călătoresc din și înspre Siria și Irak.

Regele Arabiei Saudite a spus de curând că teroriștii vor ataca Europa luna următoare, avertisment la care Cameron a reacționat prin programarea unei întâlniri cu vicepremierului Nick Clegg, pentru a înainta Parlamentului noul set de măsuri anti-teroriste, conform The Guardian.

Prim-ministrul și Clegg au căzut de acord să faciliteze  retragerea pașapoartelor deținute de jihadiști și să îmbunătățească fluxul de date despre cursele aeriene către serviciile secrete.

David Cameron vrea ca statele membre UE să-și îmbunătățească sistemul prin care împărtășesc informații despre pasagerii curselor aeriene, un draft al planului fiind prezentat liderilor europeni înainte de summitul de sâmbătă de la Bruxelles.

"Credem că directiva ar trebui adoptată urgent. E blocată în Parlamentul European deocamdată. Ar permite împărtășirea și monitorizarea mult mai rapidă a unor astfel de informații", a declarat o sursă guvernamentală pentru The Guardian.

Scoția, la un pas de independență. Dezbaterea BBC, câștigată de separatiști

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel