Serghei Lavrov avertizează: Rusia nu va îndeplini condițiile Occidentului

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Federației Ruse, spune că Rusia  nu va îndeplini condițiile impuse de Occident pentru ca acesta să ridice sancțiunile impuse Moscovei pe fondul crizei din estul Ucrainei,  informează EFE.

"Ni se spune: 'Dacă ajutați la soluționarea crizei în Ucraina vom ridica sancțiunile (...)' Vă supunem atenției un criteriu; faceți un pas, garantați că insurgenții vor permite trecerea observatorilor la frontieră (ruso-ucraineană). Răspunsul nostru este simplu: Nu vom îndeplini și nici nu vom fi de acord cu niciun fel de criterii și cu niciun fel de condiții de acest gen", a declarat Lavrov la postul de televiziune NTV.

Citește și: Serghei Lavrov amenință: Europa nu va putea să se descurce fără gaze rusești încă mult timp

Lavrov și-a exprimat convingerea că obiectivul sancțiunilor occidentale nu îl reprezintă soluționarea situației din Ucraina, ci este o încercare de a schimba punctul de vedere al Rusiei după placul Occidentului. "În fapt, atât la nivel declarativ, cât și la nivelul faptelor s-a observat constant că adevăratul scop al restricțiilor este de a influența Rusia, de a o face să-și schimbe punctul de vedere în chestiuni-cheie, care sunt pentru noi și cele mai importante, de a o obliga să-și însușească punctul de vedere al Occidentului", a acuzat Lavrov, care a calificat această atitudine drept "arhaică, din secolul trecut, inerție a mentalității coloniale".

"Când în lumea contemporană se creează o ordine multipolară, este imposibil ca o ramură a acestei civilizații, cineva singur sau un grup de țări, să-și impună voința asupra celorlalți", a spus Lavrov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel