SERENA WILLIAMS revine la INDIAN WELLS, după ce a fost HUIDUITĂ în 2001 - VIDEO

Serena Williams a luat o decizie surprinzătoare: va pune capăt unui boicot de 14 ani faţă de turneul de la Indian Wells, unde va evolua luna viitoare. Anunțul a fost făcut chiar de liderul mondial, miercuri, în revista Time. La turneul californian va participa și sora ei mai mare, Venus Williams.

Serena și Venus nu au mai jucat la Indian Wells din 2001, de când au fost huiduite acolo, în ceea ce perechea Williams a considerat a fi un gest rasist. Acum, la 33 de ani, respectiv 36 de ani, cele două spun că au uitat de episodul petrecut în urmă cu 14 ani.

"M-am gândit să revin la Indian Wells de foarte multe ori de-a lungul carierei mele. Am spus de câteva ori că nu voi mai juca acolo. Şi vă rog să mă credeţi, aşa a fost. Recunosc că am fost speriată. Ce s-ar întâmpla dacă revin pe teren şi suporterii încep să mă huiduie. Coşmarul ar reveni.

Sunt mulţi care spun că nu ar mai trebui să joc acolo, alţii care spun că ar fi trebuit să mă întorc de foarte mulţi ani. Înţeleg ambele părţi şi m-am gândit la acest lucru foarte mult timp. Îmi urmez inima acum.

Sunt la un punct în carieră în care nu mai trebuie să demonstrez nimic. Joc pentru plăcerea jocului. Şi pentru această plăcere şi pentru că înţeleg puterea iertării, o să spun cu mândrie că voi reveni la Indian Wells 2015", a declarat Serena Williams.

Citește și: Un jurnalist român vorbește, în premieră, despre dopajul din tenis

Cea mai tânără dintre surorile Williams a fost şocată în 2001, când mulţimea a huiduit-o înaintea finalei de la Indian Wells, pe care a câştigat-o în trei seturi în faţa belgiencei Kim Clijsters. Incidentul și-a avut originea în semifinale, când o accidentare anunţată chiar înaintea meciului între cele două surori i-a dezamăgit pe spectatori. Venus a renunțat atunci să mai joace, iar când a apărut pe teren la finală, Serena a fost întâmpinată cu fluierături ostile.

Serena Williams numeşte incidentul din 2001 "unul de referinţă în povestea mea. Sunt parte din istoria turneului oricum. Împreună avem o şansă să scriem un final diferit", a mai spus locul 1 WTA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel