Senatorul Daniel Barbu preia Ministerul Culturii

Daniel Barbu
Daniel Barbu

Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional i-a revenit lui Daniel Barbu. Este o persoană cu experienţă în domeniul politicii, fiind publicist, eseist, jurnalist şi profesor la Facultatea de Şiinţe Politice, din cadrul Universităţii Bucureşti.

În trecut a fost şi decan al aceleiaşi facultăţi şi director al Institutului de Cercetări Politice. A ocupat funcţia de consilier prezidenţial, coordonator al departamentului de Analiză Politică, în interimatul lui Crin Antonescu la Cotroceni. În perioada 1997-1998, a fost consilier de stat, în mandatul preşedintelui Emil Constantinescu. În 2000, a fost decorat cu Ordinul Naţional Steaua României, pentru activitatea în domeniul învăţământului superior.

Conform declarației de avere, Daniel Barbu deţine mobilă europeană în valoare de circa 40.000 de euro, datând din secolele 17-19 şi pictură europeană datând din secolele 16-19 în valoare de circa 30.000 de euro, precum şi alte obiecte de artă decorativă în valoare de circa 10.000 de euro, acestea fiind obţinute prin „moştenire sau cumpărare în diverşi ani”. De asemenea, Daniel Barbu deţine în coproprietate un apartament de 124 metri pătraţi în Sectorul 1, alte drepturi în coproprietate asupra unui apartament de 72 metri pătraţi din Sectorul 1, precum şi un spaţiu comercial de 30 metri pătraţi în Sectorul 4 al Capitalei. În declaraţia de avere a lui Daniel Barbu mai apare menţionat şi un împrumut bancar de 50.000 de euro, contractat în 2009 pe o durată de 10 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel