Senatorii le dau bunicilor „o zi a lor”. Când va fi și ce se va întâmpla

Senatul a adoptat, marţi, un proiect de lege care vizează bătrânii.

Senatorii au decis ca data de 1 octombrie să fie declarată drept „Ziua Bunicilor". Proiectul de lege, iniţiat de un grup de liberali, a fost adoptat cu 88 de voturi "pentru", patru voturi "împotrivă" şi două abţineri, însă forul decizional în acest caz este Camera Deputaţilor.

Potrivit actului normativ, în această zi vor putea fi organizate manifestări publice, iar fondurile necesare vor putea fi alocate de administraţiile locale. În expunerea de motive, iniţiatorii explică faptul că bunicii trebuie "preţuiţi şi apreciaţi".

„Se poate îmbătrâni frumos dacă şi societatea din care facem parte e capabilă să înţeleagă nevoile vârstei a treia şi problemele cu care se confruntă. [...] în acest sens, vrem să exprimăm preţuirea şi recunoştinţa societăţii pentru stăruinţa depusă de bunici în educarea generaţiei în creştere, asigurând succesiunea păstrării tradiţiilor şi valorilor naţionale", se arată în expunerea de motive.

Tot pe 1 octombrie este şi "Ziua Internaţională a persoanelor vârstnice". Proiectul de lege va fi trimis către dezbatere şi adoptare Camerei Deputaţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel