EXCLUSIV  Senator care a adoptat un câine de urmă, apel către MAI și MApN pentru câinele Tey

Câinele Tey este scos la licitație pentru că nu are competențele necesare. Prețul de licitație începe de la 600 de lei. 

"Nu există câine care să nu poată fi dresat. De vină întotdeauna sunt dresorii sau conductorii, pentru că, din păcate, unii dintre ei dresează câinele cu brutalitate, nu cu iubire și recompense. În cazul câinelui scos acum la licitație, el trebuie dus la un etolog care să-i studieze comportamentul și să stabilească de aptitudini are câinele.  Un câine poate fi dresat pentru urmă, pentru depistare de materiale explozibile, droguri, pentru căutate și salvare în caz de catastrofe naturale, în scop terapeutic sau de însoțire a nevăzătorilor sau pentru însoțire. Nu există câine care să nu aibă una din abilitățile acestea, să nu poată fi dresat într-un anumit scop. Dresorul și conductorul sunt cei vinovați când un câine nu poate fi dresat, nu câinele. FPAM, al cărei președinte fondator sunt, face un apel către MAI și MApN pentru a promova un ordin prin care toți caii și câinii reformați să fie dați spre adopție iubitorilor de animale sau, dacă nu sunt adoptați, să fie îngrijiți corespunzător până la sfârșitul vieții", a afirmat Marius Marinescu, pentru DCNews. 

[citeste si]    

Marius Marinescu a adoptat un câine de urmă, reformat din cauza unei boli. 

Foto: cainele-lup Bat, dobermanii Bismark și Nero, scoși la plimbare de îngrijitor.

(w670)

"La un moment dat, la începutul anilor '90, am fost contactat de generalul Gheorghe, atunci șeful Poliției Capitalei, care m-a rugat să adopt un câine, Bat, un câine adus din Germania, reformat la numai 7 ani pentru că se îmbolnăvise de inimă, din cauza stresului foarte mare la care fusese supus în timpul acțiunilor de căutare și salvare. Bat era cel mai bun, un câine celebru al Poliției Capitalei. L-am adoptat și a trăit la mine până la 14 ani", a spus Marius Marinescu. 

Cum a salvat un câine de urmă adoptat un copil

Președintele fondator al FPAM a povestit și un moment care l-a marcat din experiențele sale cu Bat: "Eram cu el în Parcul Kiseleff, lângă locul de joacă am observat că era o femeie care se agita pentru că își pierduse un nepoțel, m-am dus la dumneaei și i-am cerut un obiect al copilului. I-am spus: 'Bat e câine de urmă'. Mi-a dat o jucărie și din Parcul Kiseleff, de pe lângă Secția de Pompieri nr. 2, câinele a mers pe urma copilului, am traversat Kiseleff-ul și ne-a dus la o groapă de pe lângă Muzeul Țăranului Român și am găsit imediat copilul. Câinele, când l-a văzut, lătra să atenționeze și de bucurie. Femeia, când a văzut că Bat latră la copil, mi-a spus: 'Ia-ți javra de aici pentru că-mi mușcă copilul!'". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel