Semnul de pe piele care arată că riști să faci un infarct

Un studiu recent a demonstrat că există o legătură între apariția depozitelor de grăsime care apar pe pleoape sau în jurul ochilor și bolile de inimă, conform healthyfoodteam.com.

Aceste depozite de grăsime pe pleoapesau în jurul ochilor indică un nivel ridicat de colesterol în sânge. Ele nu sunt dureroase și nu afectează vederea. Este vorba despre o afecțiune cunoscută sub numele de xanteplasmă.

În urma unei cercetări reente, medicii au ajuns la concluzia că bărbații care au astfel de depozite de grăsime pe pleoape prezintă un risc cu 12% mai ridicat de a suferi un atac de cord, în timp ce femeile au un risc cu 8% mai mare, spre deosebire de cele care nu sunt afectate de xanteplasmă. 

Studiul a arătat că aceste depozite de grăsime, care apar cu o incidență mai mare după vârsta de 40 de ani, pot indica un atac de cord, arteroscleroză și diverse boli de inimă, fără să aibă legătură cu ceilalți factori care pot provoca aceleași afecțiuni.

Cardiologii sunt de părere că acest simtom le-ar putea fi de folos medicilor pentru a identifica din timp pacienții cu risc crescut de infarct.

Indiferent de vârstă sau gen, pacienții care suferă de xantelasmă sunt susceptibile de a suferi în următorii 10 ani afecțiuni cardiace. Autorii studiului au observat, însă, că persoanele cu xantelasmă caută de obicei ajutor medical din motie estetice, deși, incat ar fi să apeleze la un consult cardiologic sau să-și ajusteze dieta astfel încât să reducă nivelul colesterolului din organism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel