Semnal de alarmă din PE: ”Următoarele luni vor fi critice”. Europarlamentar PSD dă cărțile pe față

Claudia Țapardel, europarlamentar PSD, a organizat la Bruxelles, o conferință pentru dezvoltarea regiunii București-Ilfov. Ea a transmis foarte clar că politica urbană are în vedere mai mult decât creșterea PIB-ului pe cap de locuitor și că ajutorul vine doar când este cerut. În context, Mercedes Bresso, fostă președintă a Comitetului Regiunilor, a atras atenția că lunile care urmează nu sunt dintre cele mai bune, din contră, vor fi chiar critice. 

Europarlamentara PSD, Claudia Țapardel, a organizat, în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov, la Parlamentul European conferința "Oportunități de Dezvoltare Regională și Urbană: Contribuția Fondurilor Europene pentru Dezvoltarea Regiunii București-Ilfov".

(w670)

La eveniment au participat Luminița Odobescu, Ambasadoarea României la UE, eurodeputați străini și români, reprezentanți ai Comisiei Europene, Mihai Toader, primarul sectorului 2 din București, consilieri locali și generali ai Capitalei, precum și alți reprezentanți din partea mai multor autorități europene responsabile de dezvoltare regională și urbană. Scopul evenimentului a fost facilitarea dialogului între instituțiile europene și profesioniștii din administrația publică locală din România pentru dezvoltarea de proiecte în zona regiunii București.

”Ajutorul vine atunci când este cerut”

”O politică urbană de succes ține cont nu doar de cât de repede crește PIB-ul pe cap de locuitor, ci de cât de bine sunt gândite și gestionate proiectele pentru mobilitate, eficiență energetică și gestionarea deșeurilor, precum și amenajarea de parcuri și îmbunătățirea infrastructurii de transport și energetice. pentru această este nevoie de o strategie pe termen lung care să includă prioritățile tuturor sectoarelor și care să reflecte coeficientul de dezvoltare extrem de diferit de la o zonă la alta a acestora. Îmi doresc ca după acest eveniment, cei prezenți să rămână cu convingerea că au întotdeauna un sprijin în instituțiile europene, dar și să înțeleagă că ajutorul vine atunci când este cerut, iar pentru aceasta trebuie să fie activi și să preia inițiativa unei discuții. În spiritul acestei idei, evenimentul de azi va fi continuat printr-o întâlnire bilaterală în care delegația română a reprezentanților din partea autorităților locale a sectoarelor vor putea vorbi direct cu Comisia Europeană despre proiecte concrete și instrumentele financiare pe care le au la dispoziție”, a spus Claudia Țapardel. 

”Bucureștiul, evoluție spectaculoasă”

Carsten Rasmussen, șeful de unitate responsabil de România în cadrul DG Regio, a transmis că ”Bucureștiului a cunoscut o evoluție spectaculoasă în ultimii douăzeci de ani, iar fondurile europene au contribuit din plin la această schimbare. Cu toate acestea, trebuie accelerat procesul de absorbție, iar Comisia Europeană este pregătită să intensifice dialogul cu capitala României. Pentru o colaborare eficientă însă este nevoie de o clarificare urgentă a structurii de management și gestionare a fondurilor europene, pentru a putea poziționa Bucureștiului pe o poziție de negociere proporțională cu importanța acestuia”.

”Următoarele luni vor fi critice”

Mercedes Bresso, fostă președintă a Comitetului Regiunilor, a tras un semnal de alarmă: ”Următoarele luni vor fi critice pentru continuarea proiectului european și implicit a politicii de coeziune, una dintre inițiativele cele mai contestate de către euroscepticii din mai multe țări ale Uniunii. Comisia Europeană trebuie să fie pregătită să schimbe felul în care gestionează aceste fonduri structurale și de coeziune, inclusiv prin simplificare, iar Statele Membre au obligația de a ridica ștacheta în ceea ce privește calitatea proiectelor propuse”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel