Secretul din Insula Paştelui, descifrat

Un medicament natural descoperit în urmă cu 50 de ani  din solul de pe Insula Paştelui este considerat de unii cercetători  că ar putea fi ,,fântâna tinereţii'', potrivit Daily Mail.

Medicamentul (rapamicină), o bacterie produsă în apropierea faimoaselor statui, s-a dovedit că poate creşte durata de viaţă şi poate ameliora unele afecţiuni asociate vârstei înaintate, acest medicament  dovedindu-se a avea efecte remarcabile asupra funcţionării creierului.

Rapamicina este o substanţă anti-fungică, administrată de obicei pacienţilor care au suferit transplanturi, pentru a preveni fenomenul de respingere a organelor transplantate.

Aceste capacităţi anti-îmbătrânire au fost demonstrate în urma unor teste pe mai multe organisme, de la muşte până la şoareci, câinii chiar şi oameni, cercetătorii au avertizat că efectele nu sunt pe termen lung, iar rezultatele pot avea urmări.

Rapamicina este denumită după Rapa Nui, numele polinezian al Insulei Paştelui, care este localizată în Oceanul Pacific într-o zonă izolată.

Solul care conţine rapamicină a fost prima dată colectat în 1964, de Georges Nogrady, microbiolog la Universitatea din Montreal.

În 1969, a fost descoperită puterea sa imunosupresoare care atacă proteina mTOR, aceasta poate opri dezvoltarea celulelor canceroase.

De atunci, cercetătorii au descoperit nenumărate alte beneficii ale substanţei. Aceasta poate lupta contra tumorilor şi poate prevenii respingerea organelor transplantate de către organism.

În cadrul unui studiu din 2009 s-a descoperit că administrarea rapamicinei către şoarecii adulţi a condus către o viaţă mai lungă atât pentru femele cât şi pentru masculi. De atunci, medicamentul a fost testat pe marmote şi oameni. Rezultatele testelor au prezentat îmbunătăţirea procesului de îmbătrânire, inclusiv învăţatul sau îmbunătăţirea funcţiilor cognitive, în cazul oamenilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel