Urmărește emisiunea live


Secretarul general al ONU face apel la România

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia aniversării a 60 de ani de la aderarea României la Organizaţia Naţiunilor Unite, în care arată că doreşte consolidarea parteneriatului dintre ţara noastră şi această structură.

'Secretarul general al ONU a subliniat că îşi doreşte consolidarea parteneriatului dintre România şi Organizaţia Naţiunilor Unite şi că va conta pe faptul că România va ajuta la implementarea Agendei de Dezvoltare Durabilă - 2030, cât şi la punerea în practică a Acordului de la Paris privind schimbările climatice. Nu în ultimul rând, domnul Ban Ki-moon a făcut un apel la România pentru a fi solidară cu Naţiunile Unite în acţiunile de rezolvare a conflictelor din Orientul Mijlociu şi Africa şi să contribuie la combaterea extremismului violent', arată Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Ban Ki-moon i-a mulţumit lui Klaus Iohannis pentru intervenţia naţională susţinută în cadrul Adunării Generale a ONU de la New York, prin care preşedintele României a reafirmat sprijinul necondiţionat al ţării noastre pentru Organizaţia Naţiunilor Unite.

Totodată, secretarul general al ONU a evidenţiat contribuţia României la diverse iniţiative ale Naţiunilor Unite, printre care controlul armamentului, dezarmarea şi promovarea democraţiei. El a apreciat şi contribuţia ţării noastre la misiunile ONU de menţinere a păcii din Afganistan şi Haiti până în Mali, Republica Centrafricană şi Republica Democrată Congo. 'Domnul Ban Ki-moon a apreciat eforturile deosebite depuse de România pentru construirea de instituţii transparente şi transformarea sa dintr-o ţară beneficiară de asistenţă într-un donator, ceea ce poate reprezenta un exemplu care să inspire şi alte state aflate în procese de tranziţie', se arată în comunicat. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel