Sebastian Crişan, selectat de şefii Facebook să lucreze la sediul central din California

Un tânăr din Cluj-Napoca, în vârstă de 24 de ani, i-a impresionat pe șefii companiei Facebook, astfel că l-au selectat să lucreze la sediul central din California, ca angajat full-time. 

Sebastian Crişan, inginer IT, va primi câteva sute de mii de dolari anual, începând din 11 noiembrie, pentru a sta pe Facebook, scrie Digi 24. 

Tânărul clujean a tras lozul norocos în vara anului trecut când a fost acceptat ca intern în cadrul celebrei companii.

Acum, însă, Sebastian Crişan va traversa Oceanul pentru a-și lua noul job în primire: software development engineer, ceea ce înseamnă că se va ocupa de dezvoltarea de noi opţiuni în cadrul reţelei.

Cu ce gânduri pleacă din România Sebastian Crişan

Întrebat recent, într-un scurt interviu acordat pentru actualdecluj.ro, cu ce gânduri părăsește România, Sebastian Crişan a răspuns cu entuziasm: "Am ales să plec pentru că sunt tânăr, la început de drum și astfel de oportunități nu se ivesc în fiecare zi. România poate nu e un loc chiar așa de rău să lucrezi în IT, însă plec cu gândul că la Facebook munca mea va fi răsplătită corespunzător și va conta pentru foarte multă lume".

De asemenea, tânărul specialist în IT a explicat și ce a apreciat la Facebook  în perioada cât a lucrat ca intern: "Pentru mine contează oamenii, colegii cu care muncesc și care sunt printre cei mai buni din lume, și munca pe care o fac. Este onorant să lucrezi la dezvoltarea unei platforme cu miliarde de utilizatori, dar asta nu e neapărat și ușor. Apoi sunt toate beneficiile pe care le oferă la discreție: transport, fitness și altele. Ar mai fi și faptul că fiecare poate avea inițiativă proprie. Nu ești la cheremul șefului. În plus, filozofia e simplă: ca angajații să aibă tot ce le trebuie ca să își desfășoare munca fără griji. Asta înseamnă că poți să mănânci când vrei mâncare gătită de o echipă culinară, iar angajații își invită frecvent prietenii sau rudele să ia masa împreună în campus. Aici există și frizerie, service de biciclete, sală de fitness, autobuze pentru angajații care merg în toată zona. La Facebook nu există automate cu băuturi, ci cu tastaturi și alte echipamente IT.

Nu în ultimul rând, Sebastian Crişan a puncta că o astfel de recunoaștere a meritelor sale îl face să se simtă mândru că este român, iar faptul că face parte dintr-o echipă atât de diversă arată că "românii sunt la nivelul celorlalți, nu mai prejos".

Sebastian Crişan a absolvit Facultatea de Automatică şi Calculatoare a Universităţii Tehnice din Cluj, iar la doar 21 de ani el a fost ales de Microsoft să dezvolte softuri pentru Windows 8, dar succesul, afirmațiilor tânărului, a venit după ce a lucrat foarte mult pe cont propriu.

Sebastian Crişan a fost catalogat recent de revista „Paris Match" drept „geniu al Carpaţilor", într-un articol care prezintă Clujul drept un Silicon Valley al Europei. Chiar dacă are un contract confidenţial, jurnaliştii francrezi au dezvăluit că va primi anual un salariu cu şase cifre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel