Se cere modificarea Codului Penal după gestul revoltător din Covasna

Prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu, cere reintroducerea în Codul Penal a infracţiunii de ofensă adusă însemnelor naţionale, dezincriminată în urma revizuirii legii. Astfel, precizează Sebastian Cucu, orice act ostil, dispreţuitor ori jignitor la adresa simbolurilor naţionale ar putea fi sancţionat ca atare.

Solicitarea lui Sebastian Cucu vine în contextul în care, în cursul dimineţii de luni, steagul tricolor aflat pe catargul din vecinătatea statuii Ostaşului Român din Sfântu Gheorghe a dispărut, fiind înlocuit cu steagul secuiesc de către persoane necunoscute.

'Avem de-a face cu un act de ofensă adusă însemnelor naţionale (...). Nu mai avem această infracţiune în Codul Penal, deci nu poate fi sancţionată ca atare (...). Fac apel la Ministerul Justiţiei să dea curs solicitărilor noastre repetate de reintroducere a acestei infracţiuni în Codul Penal', a declarat Sebastian Cucu, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Prefectul a amintit, printre altele, că Primăria Sfântu Gheorghe a refuzat în luna septembrie a acestui an să arboreze drapelul naţional al României pe turla instituţiei, în contextul sărbătoririi 'Anului veteranilor' şi a 71 de ani de la eliberarea oraşului de sub ocupaţie fascisto-hortystă, precum şi faptul că, anul trecut, de Ziua Naţională a României, în municipiul Târgu Secuiesc au fost arborate câteva drapele negre cu panglică roşu-alb şi verde pe mai multe clădiri private din zona centrală.

Codul Penal anterior pedepsea cu închisoare de la 6 luni la 3 ani ofensa adusă simbolurilor naţionale, respectiv drapelului României, Zilei Naţionale, imnului, stemei şi sigiliului statului.

În prezent, lipsa de respect faţă de aceste însemne se sancţionează cu amendă contravenţională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel