Se cere anularea candidaturilor lui Dragnea şi Tăriceanu. Scrisoare deschisă

Vicepreşedintele PNL Bucureşti, deputatul Ovidiu Raeţchi, le cere liderilor PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, să urmeze exemplul lui Vasile Blaga - să demisioneze de la conducerile formaţiunilor politice şi să nu mai candideze la parlamentare.

'Am asistat ieri, cu toţii, la un gest de normalitate în politica românească şi care demonstrează că setul de criterii de integritate asumat de PNL este aplicat şi respectat de toţi membrii de partid, indiferent de funcţia pe care o ocupă. Pus sub acuzare de procurorii DNA, co-preşedintele PNL Vasile Blaga a demisionat la scurt timp de la conducerea partidului, fără a invoca o conspiraţie a Occidentului şi a societăţii civile şi fără a ataca justiţia. Sunt sigur că aţi urmărit cu surprindere această desfăşurare de evenimente, pentru că nu aţi dovedit, până acum, că puteţi înţelege de ce problemele cu legea vă obligă să faceţi un pas în spate şi să renunţaţi, până la o decizie definitivă a instanţei, să faceţi politică la nivel înalt', afirmă liberalul într-o scrisoare deschisă adresată celor doi lideri politici.

Vicepreşedintele PNL Bucureşti susţine că liderul social-democraţilor a dat dovadă de 'lipsă de decenţă politică' când a comentat demisia lui Blaga.

'Un singur anunţ ar fi fost necesar din partea dumneavoastră. Cel în care anunţaţi, împreună cu Călin Popescu Tăriceanu, că demisionaţi din funcţia de preşedinte al PSD, respectiv ALDE, şi că nu veţi candida la alegerile parlamentare din cauza suspiciunilor de corupţie care planează asupra voastră. De nenumărate ori, aşa-zisul Cod Etic al PSD a dovedit că nu este altceva decât un filtru îndreptat împotriva dizidenţilor (...), adaugă Raeţchi în scrisoarea transmisă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel