Diaconu, scrisoare pentru angajații ANAF: Evaziunea e la corporații. Hypermarketurile raportează furturi fictive

Președintele Partidului România Unită, Bogdan Diaconu, a dat publicității o scrisoare deschisă pentru angajații ANAF. Într-un stil populist și bombastic, la limita ridicolului, încercând să imite strategia PRM din anii de glorie ai lui Corneliu Vadim Tudor. Diaconu a intrat în Parlament sub sigla USL, apoi a adoptat un discurs naționalist, centrat pe pericolul unguresc și a înființat PRU.

Diaconu susține că ANAF, prin campania anti-evaziune, distruge capitaliștii autohtoni, pentru a da țara pe mâna străinilor. ”Sunteţi toţi fiii şi fiicele acestui neam şi aici vă veţi trăi viaţa, vreţi să fiţi voi cei care realizaţi visul de aur al tuturor invadatorilor ca în România să nu mai rămână nimic românesc, iar românii să fie iobagi într-o ţară aflată în proprietatea altora? Dacă nu, de ce atacaţi tot ce a mai rămas din capitalul autohton, în timp ce nu atingeţi nici măcar cu privirea marii evazionişti care se întâmplă să fie multinaţionalele? Ele au alte legi şi alte reguli?”, scrie Bogdan Diaconu.

Amendați micile firme românești pentru că au prețuri mai mici ca la Kaufland

”Vă încordaţi să prindeţi foile de la xerox, bătrânele cu urzici sau bacşişul de la chelneri, în timp ce sute de milioane de euro zboară în mod ilegal din România an de an, dar nu aveţi ochi pentru ele. Numai voi nu vreţi să pricepeţi că vă umpleţi de ridicol atunci când vă scuzaţi că nu puteţi controla preţurile umflate samavolnic de hypermarketuri, în timp ce amendaţi şi desfiinţaţi micile firme româneşti pentru că au preţuri mai mici decât la Kaufland, şi citez din procesele voastre verbale, nu inventez”, reia Diaconu o temă personală, lansată săptămâna trecută.

Evaziunea e la bănci și multinaționale

Diaconu cere ANAF să controleze evaziunea marilor corporații. ”Mergeţi pe stradă şi întrebaţi orice român şi vă va spune să căutaţi la bănci şi la multinaţionale. Vă faceţi că nu vedeţi cum îşi comandă audituri şi consultanţe fictive de milioane de euro ca să îşi scoată banii din ţară, sau ce furturi imense raportează unele hypermarketuri ca să nu plătească impozite, de ai zice că şi-au abonat hoţi cu tirul în fiecare zi. Sau, dacă tot faceţi comparaţii de preţuri la firmele româneşti şi le penalizaţi dacă dau mai ieftin decât multinaţionalele, verificaţi şi preţul la care marile companii străine îşi aduc mobila şi îşi plătesc toate serviciile din străinătate ca să vedeţi dacă nu bate la ochi şi dacă nu cumva, în felul acesta, vă prostesc pe faţă ca să îşi scoată profiturile imense din ţară.  Aveţi cunoştinţă că există multinaţionale în România care îşi angajează oamenii pe firme offshore ca să nu le plătească niciun fel de asigurare şi să fenteze şi statul, şi salariaţii? Pensia voastră, a celor care îi protejaţi pe aceşti devalizatori, ar trebui să fie echivalentă cu contribuţia lor la buget pe care voi nu o verificaţi, adică zero!”, afirmă  Diaconu în scrisoarea sa manifest.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel