Scrisoare devastatoare din guvern pentru un ministru. 'Cum se poate așa ceva?'

Gafă după gafă în Guvernul Cioloș. 

Bogdan Stanoevici a fost demis din funcţia de secretar de stat al Ministerului Culturii. Acesta a declarat că a aflat despre demitere de la un şofer al instituţiei, exprimându-şi totodată dezamăgirea faţă de acţiunea ministrului Vlad Alexandrescu.

În acest context, Andreea Gîta (director de cabinet al secretarului de stat Bogdan Stanoevici) a transmis o scrisoare deschisă către Ministrul Culturii. Iată ce a scris Andreea Gîta:

Stimate Domnule Ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu...

M-am gândit mult înainte de a vă transmite aceste gânduri... mă gândesc încă din dată de 29 decembrie, când dumneavoastră vă pregăteaţi de vacanţă sau de concediu, iar eu îmi înăbuşeam plânsul cu calmante şi pastile...

Vreau să va întreb despre ceea ce aţi făcut dumneavoastră, Dle Ministru al Culturii în ultimele zile??? sau în ultima perioadă în care aţi preluat conducerea Ministerului Culturii despre faptul că aţi încălcat cu fruntea sus principiul eticii şi al moralităţii despre care vorbeaţi cu mare ardoare la sfârșitul lui noiembrie 2015 când aţi ţinut prima şedinţa colectivă....

Dle Ministru, este TRANSPARENT, ETIC şi moral ceea ce aţi făcut dumneavoastră?? Rememorez că la primele noastre întâlniri colective, ne vorbeaţi despre transparenţă, despre etică, despre moralitate, despre eficientizare... dar despre ce nu ne-aţi vorbit??? Și dumneavoastră, ce aţi făcut până la urmă??

[citeste si]

Domnule Ministru, vă respect pentru capacităţile profesionale despre care presa scrie că le aveţi, pentru declaraţia de avere pe care nu aţi ezitat să vi-o afişaţi TRANSPARENT şi imediat, pe site-ul ministerului... pentru discursul elaborat cu care v-aţi întâmpinat amărâţii ăia de bugetari din Minister crezând că sunteţi salvatorul lor... dar cum rămâne cu fairplay-ul dvs şi al celorlaţi colegi ai dvs, faţă de noi, cei pe care i-aţi găsit deja la minister şi care spre deosebire de alţii, au iniţiat şi demarat proiecte culturale, au semnat protocoale cu ministerele din ţările europene... s-au luptat cu cei care au DESFIINŢAT cu nesimţire şi tupeu anumite instituții de cultură din România...

Dle Ministru, dumneavoastră nu aveţi de unde să cunoaşteţi aceste lucruri, pentru că nu aţi avut timp să discutaţi cu noi despre activitatea noastră din ultimele luni, despre rezultatele obţinute, despre problemele găsite şi soluţiile noastre... despre nimic!! V-aţi grăbit ca să vă aduceţi oamenii dvs... le cunoaştem istoricul tumultos al fiecăruia dintre ei.... aţi evitat complet orice fel de comunicare... aa, da... ştiu, v-am văzut la televizor, ocupat cu şedinţele de guvern... aveţi o scuză... o dată pe săpt, miercurea... dar aţi avut timp ca să semnaţi nişte ordine de încetare a activităţii noastre pt care nu am primit nicio explicaţie...

Dle Ministru, încă de la începutul venirii dvs la MC, am înţeles că doriţi comunicare!!! colaborare... atunci am zis că vom face echipa bună cu dvs... şi ne-am bucurat! ne-aţi pus să vă transmitem vulnerabilităţile şi problemele noastre??? bună strategie!!! credeam că sunt pt a colabora şi găsi rezolvări împreună, pe când, dvs, onorate domn, le-aţi cerut cu alte scopuri... pt a uşura munca oamenilor cu care urma să veniţi la pachet!!! CO MU Ni CARE!!! aşa comunicaţi dvs cu angajaţii?? cu unii da, cu alţii ba... în funcţie de ce?

Dle Ministru, vă stimez pt calitatea culturală de care daţi dovadă, dar... nu a fost prea etic şi prea transparent din partea dvs ceea ce aţi făcut cu 5 oameni.... CUM SĂ AFLE SECRETARUL DE STAT, tehnocrat, cu experienţă în domeniul culturii de peste 30 de ani, cu rezultate remarcabile, CĂ A FOST DEMIS din funcţie??? cum să afle de la mine, un simplu amărât de director de cabinet, angajat al cabinetului său?? cum să aflu din afara ministerului de statutul şefului meu?? nu era legat cu lanţuri de scaunul acela, dar cum Dle Alexandrescu aşa?? să aflăm de la a 5 a mâna că noi nu mai suntem angajaţi ai MC??

Să nu trimiteţi dvs o adresă, un email, o circulară din timp?? nimic??? dar telefoanele ni le-aţi blocat de a doua zi... să mergeţi pe burtă şi până în ziua de astăzi, 4 ian 2015, când ne-aţi semnat ordinele de min?? e corect, aşa?? e corect dle Ministru, ca demiterea secretarului de stat să fie publicată noaptea în monitorul oficial ca să nu poată fi contestată??? Tocmai dvs, Dle Ministru... un exemplu al corectitudinii şi al transparenţei!! Vă doresc mult succes, că anu-i greu, scurt şi imprevizibil!!! NU doresc nicio replică din partea dvs, lecţia de viaţă pe care am învăţat o în ultimele zile, face mult mai mult decât un răspuns sec din partea dvs... în rest, eu voi consulta manualele de etică, moralitate şi transparenţă!!!!

Bogdan Stanoevici, eliberat din funcție pe furiș

Decizia privind eliberarea lui Bogdan Stanoevici din funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii a fost semnată de premierul Dacian Cioloş şi a fost publicată, pe 29 decembrie, în Monitorul Oficial.

Bogdan Stanoevici a fost secretar de stat al Ministerului Culturii începând din ianuarie 2015, când a fost numit în această funcţie printr-o decizie luată de premierul de la momentul respectiv, Victor Ponta. Înainte de a ocupa această funcţie, Stanoevici a fost ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni. Demisia sa a fost cerută la momentul respectiv din cauza problemelor cu care s-a confruntat diaspora în a-şi exercita votul la alegerile prezidenţiale.

Pe de altă parte, odată cu înlăturarea lui Bogdan Stanoevici din conducerea Ministerului Culturii, şi Ortansa Luminiţa Constantin a fost eliberată din funcţia de secretar general adjunct pe care o deţinea temporar la Ministerul Culturii. O decizie în acest sens a fost publicată pe 29 decembrie, fiind semnată de premierul Dacian Cioloş, la propunerea instituţiei conduse de Vlad Alexandrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel