Scrisoare deschisă pentru Ministrul Curaj: Nereguli CNATDCU

Un jurnalist lansează o scrisoare deschisă prin care semnalează posibile neregului în alegerea candidațiilor pentru comisiile de Sțiințe Juridice, Sțiințe Militare și Științe Economice și îi cere Ministrului Curaj să evalueze modul în care s-au făcut aceste selecții.

Redăm integral, mai jos, textul scrisorii:

"Domnule Ministru,

In calitate de reprezentant al unui site de stiri din Romania va solicit sa evaluati comparativ modul in care s-au realizat selectiile de candidati pentru comisiile de Stiinte Juridice, Stiinte Militare si Stiinte Economice.
 
1. Pana la ora la care trimit acest email nu a fost publicata comisia de Stiinte Economice, surse oficiale spunand ca nu se poate ajunge la consens intrucat directorul general de la Invatamant Superior, profesor la ASE, are propriile propuneri. Va rog sa imi precizati de ce a fost depasit termenul de publicare pe site (20.05.2016), lista candidatilor, cv-urile lor si criteriile avute in vedere de comisia de selectie.
 
2. Va rog sa imi precizati de ce initial pe site pentru comisia de Stiinte Militare erau selectate 11 persoane iar astazi, in urma unei inlocuiri de document, comisia are 7 membri, nefiind vorba de o eroare materiala. Cand a fost un fals: prima sau a doua oara?
 
3. La comisia de Stiinte Juridice sunt selectati 7 profesori, ceea ce imi ridica urmatoarele semne de intrebare: 
 
- pe ce criterii au fost selectati cei 7?
- care este lista de rezerve?
- de ce intr-un domeniu atat de vast sunt selectati doar 7 membri in timp ce la Medicina ( comparabila ca marime) sunt 23 de membri?
- cumva exista intre cei care au selectat persoane care nu sunt conducatori de doctorate?
- cum se face ca inafara de profesori din consortiul Hexagon nu e selectat nimeni?
- in urma cu o luna a avut loc Hexagonul Facultatilor de Drept, in deschiderea caruia decanii celor 6 facultati discutau despre nevoia ca in toate comisiile sa fie reprezentanti doar de la ele. Cumva decanii prezenti acolo au facut parte din comisia de selectie? Daca da, se poate retine un abuz in serviciu sau un conflict de interese?
- Analizand paginile universitatilor din care provin cei 7 selectati am constatat ca 2 predau drept constitutional, 2 drept civil, 2 drept comercial si 1 drept administrativ. Imi pun intrebarea: nimeni din dreptul international public sau privat? nimeni din procedura civila sau penala? nimeni din penal? 
 
Este foarte greu ca un observator sa analizeze corectitudinea selectiei atata vreme cat nu sunt postate cv-urile candidatilor, criteriile avute in vedere, lista de rezerve si punctajele obtinute. 
 
Lipsa de transparenta, aparenta de legalitate si monopolul instituit ne fac sa credem ca fie asistam la un act de incompetenta, fie la un abuz in serviciu, fie la un act de pregatire a unui comando de executie. 
 
Va precizam ca in conformitate cu prevederile dreptului penal in vigoare atat tainuirea cat si complicitatea si instigarea se pedepsesc.
 
PS: Dintre cei selectati toti au activitate in scoli doctorale de un numar semnificativ de ani?
 
Asteptam raspunsul Dvs.
 
Cu stima."
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel