SCOȚIA, INDEPENDENȚĂ. Regina rupe tăcerea în dezbaterea privind independența Scoției

regina elisabeta
regina elisabeta

Regina Elisabeta a II-a a făcut o intervenție rară în politică după ce și-a exprimat speranța că alegătorii "se vor gândi foarte atent la viitor" înainte de referendumul pentru independența Scoției de joi.

În timp ce premierul David Cameron se pregătește să-i avertizeze din nou pe scoțieni că un vot "da" va rupe definitiv Regatul Unit, unionișii privesc remarca Reginei ca pe un semnal de alarmă privind decizia monumentală pe care urmează s-o ia scoțienii.

"Ei bine, sper ca oamenii să se gândească foarte atent la viitor", a spus Regina Elisabeta a II-a, potrivit The Guardian.

Scurta remarcă a Reginei este interpretată de unioniști drept una benefică pentru cauza lor. Ei cred că mesajul este în linie cu cel pe care David Cameron urmează să-l lanseze în timpul ultimei sale vizite în Scoția înainte de independență: votul "da" înseamnă despărțirea irevocabilă de Marea Britanie.

"Este o decizie o dată pentru totdeauna. Dacă scoțienii votează 'da', Regatul Unit se va rupe, și vom merge pe căi distincte de-acum înainte", ar urma să spună Cameron.

A început efectul de domino al referendumului din Marea Britanie

Partidul Național Scoțian, condus de premierul Alex Salmond, vrea ca Regina Elisabeta să rămână monarhul Scoției independente. "Regina și succesorii ei" vor rămâne șefi de stat pentru Scoția Independentă", declarat Salmond pentru BBC1. "Vrem să o vedem pe Majestatea sa ca Regină a Scoțenilor. Este un titlu fantastic și o perspectivă fantastică".

Sondajele făcute în ultimele săptămâni de diverse institute și pentru diverși clienți dau scoruri prea strânse pentru ca cineva să riște un pronostic la votul de joi. Clasa politică britanică a intrat în panică după ce, săptămâna trecută, un astfel de sondaj oferea, în premieră, un avantaj celor care vor independența Scoției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel