Schneider Electric a fost desemnată lider în domeniul software pentru managementul infrastructurii centrelor de date de către Gartner

Schneider Electric, specialistul mondial în managementul energiei, a fost desemnată de către firma americană de analiză Gartner lider în cadrul raportului Magic Quadrant pentru software destinat Managementului Infrastructurii Centrelor de Date (DCIM)[1], datorită suitei StruxureWareTM for Data Centers.

Schneider Electric, specialistul mondial în managementul energiei, a fost desemnată de către firma americană de analiză Gartner lider în cadrul raportului Magic Quadrant pentru software destinat Managementului Infrastructurii Centrelor de Date (DCIM)[1], datorită suitei StruxureWareTM for Data Centers. 

Apreciat la nivel internaţional ca o sursă autorizată pentru comparaţii competitive în industria tehnologiei informaţiei, raportul Magic Quadrant al Gartner prezintă, prin intermediul analizelor în profunzime şi rezumatelor vizuale, nivelul de maturitate şi direcţiile de dezvoltare ale pieţelor, precum şi ale principalilor furnizori. Acesta este primul studiu Magic Quadrant dedicat managementului infrastructurii centrelor de date.

„Decizia Gartner de a publica un raport Magic Quadrant dedicat domeniului DCIM reflectă maturitatea crescândă a acestei piețe, precum și necesitatea cumpărătorilor de a fi informați. Pe măsură ce lumea noastră devine din ce în ce mai digitală, centrele de date reprezintă colacul de salvare pentru serviciile și informațiile de importanță critică, ceea ce mărește nevoia de instrumente DCIM pentru a optimiza durata de funcționare și eficiența acestora”, a declarat Soeren Brogaard Jensen, Vicepreședinte Soluții Software în cadrul Schneider Electric. „Desemnarea ca lider în raportul Magic Quadrant al Gartner confirmă angajamentul noastru de a ajuta proprietarii de centre de date să gestioneze aceste provocări tot mai mari și să ia decizii strategice cu privire la consumul de energie, nevoile de business, schimbările tehnologice și optimizarea resurselor pe baza analizelor în timp real.”

Procesul amplu de evaluare al Gartner, care a durat mai mult de opt luni, a vizat caracteristicile produselor curente, strategia de produs, modelele de stabilire a prețurilor, precum și interviuri ale clienților. În cadrul raportului Magic Quadrant, Schneider Electric a fost clasată drept cea mai avansată în ceea ce privește Implementarea Ideilor şi Abilitatea de Execuţie a acestora. Schneider Electric crede că această poziție se datorează gamei largi de beneficii pe care le oferă suita StruxureWare for Data Centers, care permite managementul alimentării cu energie electrică, al climatizării, al securității și al consumului de energie din cadrul sistemelor IT, precum și abilitatea de a reduce distanța între managementul mediului IT și cel al clădirilor.

Schneider Electric continuă să-și inoveze soluția StruxureWare for Data Centers:

  • Anul acesta, Schneider Electric a încheiat un parteneriat cu Vigilent pentru Data Center Operation: Cooling Optimize, un modul complementar care permite corecția automată a problemelor legate de temperatură și circulația aerului, asigurându-le managerilor centrelor de date un control îmbunătățit asupra operațiilor.
  • Tot în acest an, Schneider Electric a integrat soluția StruxureWare for Data Centers cu software-ul Universal Configuration Management Database al HP, asigurând o comunicare îmbunătățită între platforma de management al serviciilor IT (ITSM) și cea DCIM, ceea ce permite o gestionare mai coerentă a echipamentelor din centrele de date.
  • Schneider Electric a lansat recent o nouă versiune a soluției StruxureWare Data Center Operation, versiunea 7.4, care contribuie la reducerea cheltuielile operaționale și de capital prin utilizarea mai eficientă a capacității de alimentare, dimensionarea corectă a infrastructurii și integrarea cu sistemele DCIM existente. Un beneficiu cheie îl constituie abilitatea de a optimiza managementul colocării, o nevoie din ce în ce mai mare, pe măsură ce piața cloud și a colocării continuă să se dezvolte cu viteze uimitoare.

Suita StruxureWare for Data Centers a Schneider Electric asigură un nivel maxim de eficiență pe durata ciclului de viață al unui centru de date, de la faza de design la cea de operare, evaluare sau planificare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel